Magaluf och 17,7 km

8 oktober, 2015

Guess what?! Vi har varit ute och gått massor! Fast vi började morgonen med hotellfrukost, så klart, massor med melon och äggröra, nypressad färsk apelsinjuice – så god, vi pratar alltså apelsinen åker ner och blir mosad framför ögonen på en -yummy! Sen blev det tandborstningen och efter det snabbt iväg till bussen. Vi åkte buss L-105 från Andrea Dora till Magaluf (där måsarna skrattar sig hesa -GES för er som är för små för att känna igen låten). Vi var ju liksom tvungna att se vad det här omtalade stället var och ja, bästa beskrivningen är väl – Mallorcas Böda Sand. Vi var ju där på dagen, och low season så det var väldigt lugnt. Men man såg alla barer och skyltar om ”alcohol” så jag tänka mig hur det är där en lördagkväll under högsäsong. Troligtvis otroligt grisigt. Nu var det pensionärsinvasion, blandat med några enstaka barnfamiljer – men mest tjocka gubbar och pepparkaksbruna damer. Och sen vi förstås. Men passade på att bada en sväng i Magluf. Det var riktigt skönt i vattnet, och lite vågor att leka bland.

  
Sen blev det lunch, club sandwich på Boat house (vi tycks gilla det namnet) åter igen hade de sprungit förbi med brödrosten (vad är grejen?) men det var i alla fall helt okej och en Shandy till som var god. Sen hade vi tänkt oss ta en buss till Andratx men sista bussarna, så vitt vi kunde förstå utan Google maps (internet detox på semestern, nyttigt!) gick redan klockan 11 så det var ju kört. Hoppade istället på bussen tillbaka till Palma och fick se Palmanova genom fönstret. Vilka turistorter alltså. Men ja, är det strand och svenska menyer man vill ha så är det säkert bra. Själv tycker jag Palma var ett bra val.

  
Väl tillbaka tänkte vi passa på att ta en promenad till Portixol. Den lilla promenaden och dagens övriga promenader resulterade i 17,7 vandrade kilometer + en strandpromenad utan klockan i Magaluf. Den längsta sammansatta promenaden denna semester. Tisdagens benpass i gymmet gjorde sig också påmint och gjorde kilometrarna inte fullt lika mjuka (ni vet när musklerna inte riktigt vill vara med och man liksom stapplar lite – efter x-antal kilometer blev det så, men bara att knata på.) Området runt Portixol var superfint, väl värt ett besök, för bad sol eller käk. Inspekterad kartan nu på kvällen och vi hade nästan gått till flygplatsen. Oops. Väl tillbaka på hotellet ville vi inte gå så mycket mer och bestämde oss för att upprepa besöket på Hard Rock Café, ett säkert kort. Ikväll ville jag dock inte se röken av pommes, så fick bli pulled pork – brioche bulle och pommes + Caesar sallad. Bra val och äntligen lite mer kött och mindre bröd/pommes/pasta/kolhydrater. För nyttighetens skull hade hard rock lyckas med pulled porken, för det var liksom ingen sås i den utan bara ”pulled kött” för smakens skull var det väl inte 100. Men bönor och Cole slaw till gjorde det hela till en lyckad middag. Ska njuta nu sista dagarna – Sen blir det hem till sparring på söndag och broccoli hela veckan tror jag!

  
So Long!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.