Soffsöndag och kamerajakt

27 september, 2015

Idag var det sparringsöndag. Men jag var inte där. Den här veckan tog på systemet. Kroppen är sliten, hjärnan är sliten och att pröva shorts på täbycentrum igår var tillräckligt jobbigt. Sparring verkade alltså inte som en god idé. Även om det kändes som att efter en stillasittande vecka borde det vara en god idé. Men det blev sovmorgon och soffsöndag istället – den första på mycket länge. Skönt.

Började morgonen med bananpannkakor men blev inspirerad att göra några Scones. Så lånad PT by Emmas recept på Scones och satte igång. Däremot blev det ”Days by Ju:s äpple och päron scones” eftersom det var det skafferiet tillät. Men goda blev dem! Mycket saftiga och goda serverade med ost! Även mannen i huset var nöjd :)

   
 
Hittade 2 chokladbollar med dadlar i kylen också! Mums.

Sen för att kompensera för utebliven sparring blev det promenad runt Täby. Favoritsträckan ner till Viggbyholm och näsbypark vid vattnet. Som min egen riviera :) Framgångspodden i öronen och solen i ögonen. Inte helt tokigt. 

Väl hemma blev det mosters rårörda lingon med gårdagens hemmagjorda kålpudding modell stor och stark. Riktigt gott! Och jag som inte ens gillar husmanskost!

  
Har även spenderat dagen med att svära åt Siri, på iPhonen alltså. Någon bugg gör att hon vägrar skicka sms till Daniel. Jag har raderat kontakten, lagt till en ny, lagt til via outlook i datorn. Prövat 40 gånger. Prövat med olika namn. Men nej! Går inte. Ringa går. Och smsa vanligt går. Men inte smsa via Siri ”telefonnummer och email finns inte” fast det obviously finns! Problemet verkar ha funnits hos flera användare. Men inget bra svar för att lösa det. Typiskt att det skulle vara Dannes kontakt.

Sen har eftermiddagen också gått åt till att kolla på kameror. Behöver en till jobbet, men kameror är rena grekiskan för mig. Så har googlat, frågat Danne som har rätt bra koll på just det, och googlat lite mer. Lutar åt en Olympus spegellös – kompakt systemkamera. Eller möjligen en Sony där det verkar enklare att köpa till objektiv on det behövs. Vi får se!

Nu lite tex-med gratäng till kvällsmat!

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Emma 25 oktober, 2015 at 18:13

  Jätteroligt att höra att du hittade inspiration hos mig och att sconesen blev saftiga och goda! Kålpuddingen såg inte dum ut den heller! Hoppas du får en fin kväll :) Kram

  • Reply Julia 26 oktober, 2015 at 19:19

   Tack för inspirationen till Sconesen – och massa annan inspiration med! Keep it up!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.