Dött batteri och hemma

18 juli, 2015

Jösses vad det regnade i natt på landet! Jag fastnade i min bok igårkväll och läste ut den, så när jag släckte lampan vid 03.00 hade det börjat regna. Sen började det blåsa något grymt och regna mera. Efter att ha vaknat flera gånger, snurrat runt och vaknat igen av att det smattrade och slog i fönstret bestämde jag mig vid 05 att plocka ner det tjockare täcket. Så jag tog fram det och riktigt burrade in mig i täcket. Se. Somnade jag och sov gott till en mer resonlig tid! Sen artade sig ju dagen riktigt bra på väderfronten! Fick vänta på båtarna vid broöppningen vid hjälmarekanal – sommar det!

  
Åkte hem till Eskilstuna och skulle ta årets första tur med motorcykeln med pappa. Men…batteriet var dött trots att pappa underhållsladdat det under hela vintern. Laddaren satt kvar i, dock utan att sitta i kontakten – kanske drog den ur laddningen ur batteriet? Så väl påklädda skinnställ och laddade för att åka på en tur visade det sig att vi inte kom någonstans.  Var bara in och sätta batteriet på laddning. 

 
En stund senare prövade vi att dra igång den igen – ingen lycka. Då plockade vi fram stora artilleriet – boostern – och drog igång hojen. Men någon mc-tur med fikapaus var det ju inte tal om, så blev en sväng till Strängnäs och hem igen. Men skönt att ha plockat fram hojen för året, vädret hittills har ju varit katastrof! 

Sen blev det middag – kyckling med oliver och citronsås och ris med föräldrarna och mormor. Mycket gott och dessutom utomhus!

  
Sen bar det av hemåt. Skönt att landa lite hemma med Daniel mellan varven. Passade även på att ta en kvällspromenad. Allting är så lummigt nu, hamnade mitt i en urskog ;)

  

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.