Saker som ger mig energi

23 juni, 2015

#30dagarijuni

Saker som ger mig energi – intressant. Har inte riktigt funderat över detta förut. Och hur definierar vi energi. En Big Mac ger alldeles säkert mycket energi! Kanske inte så bra men mycket. Choklad också. Men om vi tänker energi i andra former än mat så är ju det roliga att träning som ”tar så mycket energi” faktiskt också ger massa energi. Jag hade aldrig riktigt förstått det för några år sedan. Nu gör jag. Thaipassen är så fruktansvärt jobbiga ibland – man vill bara lägga sig och sova i ett hörn. Men i längden är de de som ger en energi!

Jag har märkt det nu, slappa dagar på landet i alla ära – med en bok, singoallakakor och sena nätter. Men ju längre det går och ju fler sovmorgonar man tar – desto tröttare blir man. Och jag vet ju det, varje sommarlov tänkte jag att jag ska inte sova bort sommarlovet – men ju längre veckorna gick och ju mer utvilad jag blev, desto längre sov jag på morgonen. För det var ju skönt och jag var ju trött.

Så energi, trötthet och utvilad är nog väldigt olika saker. Att faktiskt ställa mig hemma och laga mat ger mig mycket energi – för jag tycker det är roligt. Men att äta god mat ger mig också energi, fast i en annan form – och för mycket ”mat energi” gör vem som helst trött!

Saker som ger mig energi till livet

  • Träning
  • Umgås med de jag tycker om
  • God mat
  • Att bara ”få var” en dag
  • En stund för mig själv
  • Bada i havet
  • En produktiv dag på jobbet

Den sista kanske många ifrågasätter – men ni vet en sådan där dag när man känner att ”f#n idag gick det riktigt jädra bra på jobbet” och man bara sprutar ut nya saker, idéer eller checkar av hela to do listan på ett par timmar fast den har legat där och drällt hur länge som helst innan. En sådan dag kan verkligen ge mig energi – när jag får tillbaka något, känner att det är roligt, känner mig duktig och känner att jag kommer framåt. Håller ni inte med?

Efter ett sådant här pass kan man få energi ;)

Träning

 

 

Eller efter en sådan här middag
Middag

Eller när man bara njutit på landet några dagar!Lugnet

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.