Night of Queen – Freddie 70 years – A tribute to Queen

2 april, 2017

Night of Queen – Freddie 70 years = Kvällens underhållning!

Night of Queen - Freddie 70 years

Utöver det så var det även föräldrarnas julklapp från mig och Daniel. När jag var yngre och bodde hemma hade vi en period som vi lyssnade grymt mycket på Queen. I bilen, på landet och på rummet. Och så blev det en skoluppsats om ämnet också (jag gick ju Musikklass i högstadiet). Så när jag såg att det skulle vara en Tribute to Queen på Västerås konserthall i April så verkade det som en perfekt julklapp som alla skulle gilla.

Det visade sig vara en fullträff! Night of Queen – Freddie 70 years var superbra! Freddie Mercury skulle alltså ha fyllt 70 år i år, och Night of Queen band och kör tillsammans med Johan Boding har satt ihop en hyllningskonsert på hela 2,5timme. Och de har lyckats bra.

Stående ovationer, mer än en gång från ett fullsatt Västerås konserthus. Showen bjöd på både klassiker som We Will Rock You och Radio Ga Ga och lite mer okända låtar som The March of the Black Queen. Johan gör ett grymt jobb med tolkningen av Freddie och det är full fart från början till slut – men lite inslag av ballader. Men så klart är det bara Freddie Mercury som är just Freddie Mercury – men för att vara ett coverband så är det riktigt bra.

Night of Queen - Freddie 70 years

Turnén rullar vidare i Sverige – och kommer tillbaka till bl.a. Västerås i September igen. Så gillar du Queen, Rock eller Pampig musik så tycker jag absolut att du ska införskaffa dig en biljett. Bara för att det är i konserthallen behöver inte betyda att det är tråkigt. Här pratar vi grym ljussättning och rörliga backdrops. Ja, en lyckad konsert helt enkelt.

Night of Queen - Freddie 70 years

Gillar du Queen så tycker jag absolut du borde gå – svårt att se originalet live liksom! Och vem blir inte lite glad i själen över Fat Bottomed Girls som kontrast till det vi annars hör! Go Queen!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.