Middag på Kajplats 9 i Västerås

2 april, 2017

Före Queen-konserten igår blev det middag på Kajplats 9 i Västerås. Mysig restaurang som är med i White Guide och ligger fint precis vid vattnet i hamnen i Västerås. För er som inte känner till staden så bra så är det lite som motsvarigheten till Stockholms Hammarbysjöstad. Precis vid vattnet, med promenadstråk efter vattnet och lägenhet, på lägenhet, på lägenhet som växer upp med fin utsikt över mälaren.

Mina föräldrar som har sätt boendena i hamnen växa fram berättade att här var bara bodar och industriområden för inte allt för länge sen. Nu är det moderna höghus, fina restauranger och långa promenader längs vattnet som gäller. Allting var inte bättre för.

Nåja, tillbaka till Kajplats 9 som jag tänkte skriva om. Efter att ha haft lite beslutsångest bestämde jag mig för Moules Frites (för ovanlighetens skull – känns som jag borde börja variera mig!)

Middag på Kajplats 9 i Västerås

Daniel beställde en riktigt fin ryggbiff, och mamma valde frivilligt ”gädd-fiskbullar” (eller gäddqueneller som de egentligen hette. Varför? Ingen vet!)

Middag på Kajplats 9 i Västerås

Eftersom vi hade några timmar på oss lyxade vi till det med efterrätt. Jag hade lite skoj åt utbudet efter att jag allergi-rannsakat det Hasselnötsbrownie, nope, ostkaka, nope, massa päron, nope, macaron, nope. Okej – glass eller Crème brulée.

Middag på Kajplats 9 i Västerås

Det blev Crème Brulée det gör man liksom inte så ofta hemma.

Daniel och mamma satsade på Vit chokladfromage valrhona med päronmunk, päronkupol, chips &
calvados- & päronsorbet.

Middag på Kajplats 9 i Västerås

Båda var ett lyckat val! Pappa satsade på Avec med tryffel och lyckades få två – så han var också nöjd!

Vill du äta i en fin miljö nära stan, men vid vattnet så är middag på Kajplats 9 i Västerås ett bra val. Nästa gång vill vi nog pröva på Agrill som ligger precis bredvid! Tydligen ska det vara en riktigt bra köttrestaurang!

Så här glada var vi för en trevlig kväll i Västerås!

Middag på Kajplats 9 i Västerås

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.