Nationaldagsmilen

6 juni, 2016

Är det idag som jag inför traditionen Nationaldagsmilen? Efter att ha tagit sovmorgon (det är tungt att umgås med 3st morgonpigga människor flera dagar!) och sedan jobbat halva dagen saknade jag verkligen friska luften. Efter att dessutom ha åkt bil tur och retur Göteborg, softat på spa, käkat hotellfrukost och spatserat i Göteborg i ”höggravid tempo” så kändes det mer än dags att uträtta någon form av mer krävande fysisk aktivitet. Så det fick bli Nationaldagsmilen.

Nationaldagsmilen

Från en tidigare löptur när jag inte var fullt så röd som jag var idag, efter ett jobbigt pass och många timmar i solen i helgen!

Och nog var den krävande allt. Fick min TomTom CardioMusic att fungera idag (musiken körde jag dock från telefonen, palla mp3or…). Det gjorde att jag hela tiden kunde se aktuellt tempo (ibland undrar jag dock hur rätt den var då den kunde gå från 5.15 tempo till 8.15 tempo utan att jag tyckte att jag saktade ner) och på så sätt bita i lite extra i uppförsbackar och inte ta det för lugnt på flacka partier.

Runkeeper tyckte inte att det var något personbästa då TomTomen sa att jag sprungit 9,71km medans RunKeeper själv sa 10,4 förra månaden när jag sprang exakt samma spår. Så ja, det går väl inte att lita helt och fullt på GPSen heller, men i vilket fall som helst sprang jag mina 9,71 i 5:42 min/km tempo och landade in på en sluttid på 55:32. Så plus minus några hundra meter åt båda hållen så har jag ungefär en sluttid på 55-56minuter på milen. Det är inte så pjåkigt. Speciellt inte eftersom jag för några år sedan kämpade hårt med att ta mig till 6 min/km tempo. Några kilo mindre att släpa runt på har säkert gjort sitt. Men definitivt 2,5års thaiboxningsträning!

Midnattsloppet i Augusti på 50-54.59 minuters klassen känns alltså inte omöjlig med tanke på dagens resultat. Lite mindre godis och gott som de senaste veckorna har innehållit, och sen lite mer löpning på helgerna så kan jag nog ro detta i land. Får bli en milen till innan den här veckan är slut!

Imorgon är det redan tisdag (älskar kortveckor!) och dags att ta tag i jobbet igen! Långhelgen har varit underbar, trots att schemat krävde en hel del jobb för min del idag. Den här veckan blir inte heller för kontorstung då jag ska på Illustratorutbildning inne i stan imorgon, och sen till Varberg för säljkonferens onsdag-torsdag! Lets go. Snart ”riktig” semester!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.