Middag på Miss Voon

9 januari, 2018

I julklapp av mig fick mamma en tur till Uppsala med tjejhäng – boende på Elite Hotel Academia och middag på Miss Voon. Fast det var bara det att hon inte visste om det…

Mammas julklapp var ett stort lätt paket med en jädrans massa små paket i (typ 14st). I varje av de paketen som var numrerade fanns en ledtråd. De första 3 var bara massa siffror. Första var en koordinat till Uppsala. Den andra var postnummer, den tredje var antalet innevånare. Men ju fler paket man öppnade desto enklare blev det. Så bland de sista var Valborg och Pelle Svanslös. Lite som på spåret, light version.

Så efter några paket listade mamma ut att det var till Uppsala vi skulle. Så i måndags åkte vi dit. Checkade in på Elite Hotel Academia som ligger precis i city vid stationen. Hade spanat in hotellet på nätet och det var väldigt fint. Måste vara ganska nybyggt. Av erfarenhet är Elite hotellen bra och jag bor gärna där. Imorse fick vi också käka deras bra frukost. Ännu ett skäl att välja Elite. Även om många hotel, som Scandic, också är riktigt bra på frukost. Känns som det blivit en grej som folk kräver av ett riktigt bra hotell. Fräsch och god frukost kan vara avgörande för var man väljer att bo om det finns flera hotell med bra läge.

Sen blev det promenad och en tur på stan och uppleva Uppsala litegrann. Kallt om benen minst sagt. Från toppen av konserthuset såg vi ut över Uppsala och kunde se guldhuset där Elite ligger och Miss Voon som glasbyggnaden på ”top floor”. Jag var noga med att peka ut den till mamma.

Det var ju nämligen så att hon inte heller visste vart vi skulle käka. Jag hade bokat bord på Miss Voon redan innan jul. Har gott förbi Miss Voon vid humlegården i Stockholm många gånger och tänkt att jag skulle velat käka där. Men det har aldrig varit något bra tillfälle. Men nu så.

Miss Voon - Vi hade bra koll på kockarna

Miss Voon – Vi hade bra koll på kockarna

Besöket började med lite beslutångest bland alla rätter där påfallande många lät väldigt goda. Servitrisen var supertrevlig och förklarade också alla invecklade asiatiska ingredienser som även två matintresserade hade svårt att tolka. Som allergiker blir man också superglad när servitrisen direkt kan tala om att det bara är en enda rätt som har nötter, och den kan de såklart fixa. Love it. När det sedan även visade sig vara råa äpplen i en annan fixade de det också med bravur. Tack!

Miss Voon - Julia & Hummer

Miss Voon – Julia & Hummer

Jag valde att käka Hummer (se ovan), Anka och Tonfisk. 3-4 rätter motsvarade förrätt och varmrätt. Vi bestämde oss för 3 stycken och hade båda klarat oss på två. Men även den tredje var riktigt god!

Miss Voon - Anka

Miss Voon – Anka

Miss Voon - Tonfisk

Miss Voon – Tonfisk

Sen lyxade vi med efterrätt. Man fick välja bland olika typer av glass (eller andra efterrätter) och jag valde en vanlig glass med kardemumma, och en mochi – kokosglass med en klibbig rispasta runt. Som servitrisen beskrev det ”mitt emellan glass och godis”. Mycket gott!

20180108_213909

Gillar du god mat, tapas inspirerad mat ( men mycket fräschare), väldigt, väldigt vällagad mat och en asiatiskt touch (har du varit på Farang är Miss Voon lite samma stil – fast bättre enligt mig). Då ska du spara undan några kronor och käka middag på Miss Voon. Jag kommer gärna tillbaka!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.