Middag på Agrill – för köttälskare

31 augusti, 2017

Den här veckan var det pappas födelsedag och vi valde att fira den på Agrill i Västerås. Köttälskare som han är tyckte vi det verkade lämpligt. Inte för att jag och Daniel hade någonting emot det alls.

Jag hade en plan på att rada upp fina foton på maten här. Men fotona ville tydligen annorlunda och kände inte alls vara skarpa. Så jag förskonar er från den skakiga bilden som trots allt lyckades fastna.

Agrill

Däremot kan jag bjussa på min första ”tillbaka skickning till köket”. Så där typiskt jättejobbig kund. Agrill har en gedigen köttmeny där du kan få diverse olika köttbitar i diverse olika tillagningar. Från Bleu till genomstekt. Jag beställde min Ribeye, eller entrêcote Rare för att det gör köttet så himla mört och gott. Men när vi väl fick maten så var den inte alls Rare utan i princip genomstekt. Jag åt några tuggor av köttet och konstaterade att det var en besvikelse. Så jag efter lite överläggning bestämde jag mig för att fråga servitören om han tyckte att köttet var Rare som jag hade beställt. Det tyckte han inte.

Det är här man kan skilja på en restaurang med god service eller inte. Det var ingen diskussion om saken. 6 minuter senare stod det en ny tallrik med en entrêcote lagad precis så som den skulle vara – rare.

Jag tycker inte om att klaga på restauranger, och beställer därför alltid köttet Rare och inte Medium-Rare. För 9 av 10 gånger innebär det att man får köttet Medium-Rare och det är helt okej. Däremot är en genomstekt köttbit i princip förstörd. När restaurangen dessutom utger sig för att kunna kött är förväntningarna desto större. Men – slutet gott, allting gott!

Alla fick vi bra mat till slut. Vi blev mer än mätta och pappa fick (förhoppningsvis!) en bra födelsedagsmiddag i Västerås.

Agrill

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.