Veckans Yey och veckans Nay – Kvalitetstid och Fiat

3 september, 2017

Varje vecka när jag ska sammanfatta veckans yey och veckans nay, så får jag fundera tillbaka över det som varit dåligt och det som varit bra. Vissa veckor ter sig betydligt bättre än andra. Det här var en sådan,

Veckans Yey – kvalitetstid

Den här veckan känner jag att jag fått ägna åt kvalitetstid med personer jag tycker om. Kvällar med Daniel, middagar med mamma och pappa och en superhärlig bastukväll med Camilla. Dessutom hann jag med en grymt inspirerade AW i fredags med Fredrik och en hel drös med entreprenöriella killar. Fredrik hade en kul idé om att dra ihop folk som inte kände varandra och den enda regeln för kvällen var att man inte fick prata med de man redan kände. Jag som verkligen har tyckt det är en utmaning att mingla börjar successivt bli bättre på det. Man måste gå utanför komfort zonen det är så man växer.

Gårdagskvällen spenderades som sagt i en bastu och med två bad i Mälaren – i September. (Förhoppningsvis kan jag simma imorgon med!) Camilla kom över och grillade, drack öl och prata tjejsnack. Mycket trevlig kväll. Aningens seg söndagsmorgon som bjöd på nybakade scones och kaffe framför Idiocrazy.

Jag känner mig varm i hjärtat den här söndagen och ser fram emot en spännande ny vecka!

Veckans Yey - Kvalitetstid

Veckans Yey – Kvalitetstid

Veckans Nay – Fiat

Som sagt, vissa veckor är bättre än andra. När man kommer på sig själv att lyfta upp små oväsentliga saker som veckans nay, då vet man att man inte har så mycket att klaga på.

Den här veckan har min bil, en Audi, lämnats in på reparation. Någon valde nämligen att backa in i den på en parkering i somras. (Att alla förutsätter det är du som backat in i något, är en annan nackdel med att vara tjej!) Efter mycket om och men lyckades jag tillslut få en hyrbil under den veckan som bilen är borta. En Fiat. Som inte är så fin. Och tydligen inte så bra heller.

För det första är den som en Android i jämförelse med en iPhone – inte alls användarvänlig. Knapparna är ologiska och funktionerna detsamma. ”City-knappen” som har en tydlig plats på instrumentpanelen, gör det lättare att vrida runt hjulen vid parkering. Men det var ju inte ens tungt innan.

Veckans Nay - Fiat

Veckans Nay – Fiat

Vid 105 km/h finns en hastighetsgräns som överstigs och ger ifrån sig ett tjut. Denna ska gå att ändra via en rad inte heller så logiska knapptryckningar. Jag lyckades ställa om den till 130km/h istället – symbolen ändrade sig från 105 till 130. Men. Vid 105 tjuter den ändå. Varje gång det överstigs. Och det är ju lite småjobbigt på en motorväg i rusningstrafik…

Farthållaren skickar helt osmidigt upp en text som säger ”Hastighet ändrad” när man ändrar hastigheten på den. Logiskt, visst, men när den samtidigt täcker den digitala hastighetsmätaren så man inte ser den känns funktionen mer irriterande. Bilen är också ganska slö och verkar dessutom dra rätt mycket bensin fast den är liten. Nej, Fiat var inte min grej. Tänkte det skulle vara kul att köra något annat. Nu längtar jag efter min Audi.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.