Mer snö och längtan till Luleå

12 januari, 2016

Vad glad jag blev när vädret bestämde sig för att ändra sig och bjuda på mer snö! Jag var nere igår för jag tycker verkligen att vintern blir så mycket bättre med snö, och så bestämde sig det dumma vädret för att vara plusgrader och allting bara smälte bort. Usch! Så enormt onödigt.

Men så i morse kom jag ut till ett tunt tunt täcke av snö på gatan, tillräckligt för att täcka den där svarta energisugande asfalten. Så tändes det ett litet hopp om att om det kanske höll sig kallt så kunde vi få tillbaka lite snö. Och tänka sig! Det snöade under dagen och snöade ännu mer när jag gick till träningen! Jag förstår inte folk som inte gillar snö! Jag älskar snö! Det är ju som skillnaden mellan en grå sommar och en solig!

Snö

Att påstå att det blir ljusare med denna bild känns ju lite fel – men vet ni hur svårt det är att fota snö i mörker eller?!

Det var i alla fall mer snö.

Mer snö

Men den här tiden på året är det oundvikligt att sakna Luleå! Snö, kalla dagar, fina vyer och ett riktigt vinterlandskap. Knarrande snö under fötterna, iskristaller på mösskanten och bitande kyla i kinderna. För mig är det att uppskatta Sverige. Det skulle jag faktiskt sakna om jag bodde utomlands. Synd att Luleå är så långt bort. Kanske är ”nostalgia talking” men jag gillar verkligen den staden och Norrbotten för den delen! Känns mer hemma än vad Eskilstuna någonsin har gjort, och där bodde jag ju ändå i 18 år. I Luleå bodde jag bara 4 år totalt (5år utbildning, men 1/2 år i USA och 1/2 år på Exjobb).

Jag och Daniel pratar om att åka dit på weekend. Jag ska visa Luleå från sin bästa sida, med vinterskrud och kanske passa på att njuta av nybyggda Clarion Hotel Sense, som bara var en grop i marken när jag bodde där. Åh, hemlängtan…

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mathilda Lindersson 13 januari, 2016 at 06:58

  Kom inte på några dumheter nu som att flytta tillbaka till norr. Hur ska jag då klar mig?! ?

  • Reply Julia 13 januari, 2016 at 22:02

   Haha ja jag vet inte hur du ska klara dig då? Hur ska jag klara mig? Men det är nog ingen fara, Eskilstuna lär väl ligga kvar där det gör och har ju en sambo som tycker Lule är lite väl långt därifrån…

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.