Irrgång och Italienskt

9 oktober, 2015

Alltså den här staden och att hitta. Idag hade vi tänkt dedikerat en shoppingdag. Och det gjorde vi. Inte för att vi faktiskt shoppade något. Men vi försökte. Och vi hittade det stora varuhuset – och konstaterade att det var kass. Att dessutom modet i Spanien, eller möjligen modet över lag varken passar en 27åring eller en 59 åring. Sen gick vi in på en parallellgata till en stor gata – trodde vi. Och jag vill tillägga att jag faktiskt har ganska bra lokalsinne. Men det visade sig att den här gatan snarare gick 90grader mot den gatan vi trodde den gick parallellt med. Så vi hamnade långt som sjutton ut från centrum istället. Mycket fina restauranger, som vi ju var på jakt efter. Men alla hade bara allt på Spanska och en nötallergiker som inte kan spanska uppskattar inte riktigt den kombinationen. Så det blev att vandra vidare. Konsultera bästa vännen Google maps, och vandra tillbaka.

Projekt hitta ett lunchställe fortsattes och vi gick och gick och gick. Det hela hade egentligen börjat mycket tidigare när jag var vrålhungrig och mamma mätt. Jag tänkte att jag kan vänta lite. Sen blev jag ännu hungrigare. Vi passerade lite restauranger och tänkte att de trots allt såg väldigt turistiga ut och att det var trevligare att sitta någon annanstans än precis i Palmas motsvarighet till Gamla stan. Och jag höll med, så vi gick vidare. Sen blev jag ännu hungrigare. Vi hamnade bland de spanska restaurangerna. Vi gick vidare. Mamma fick ta en akut kisspaus på en pizzeria. Vi hittade ett fik. Vi ville inte sitta där. Vi tänkte att vi går hem och handlar något i någon butik och äter på hotellrummet istället. Vi gick förbi en trevlig restaurang, vi tänkte att vi prövar. Vi gick in. Servitrisen såg förvirrad ut och tittade på klockan 15.46 konstig tid för lunch på Mallorca. Hon konsulterade kocken och gav oss i alla fall menyer. Vi övervägde klockan mot maten och eventuell kvällsmat. Vi bestämde oss för paella. Vi försökte beställa paella. Det gick inte förklarade servitrisen köket stängde om 5min. Vi försökte med pizza. Det gick inte heller. Vi tyckte att det kunde varit klokt att informera om vad som gick när hon gav oss menyerna. Det tyckte tydligen inte servitrisen. Vi gick.

Vi gick och handlade. Bröd, bananyoghurt,parmaskinka,mjukost, lite clementiner och körsbärstomater. Vi kom tillbaka till hotellrummet, städerskan hade inte varit där och var i rummet bredvid. Jag tar erat så fort jag är klar med detta  viftade hon på spanska. Vi gick ner till poolen och väntade. Vi tänkte beställa varsit glas juice. Det tyckte inte han i baren, som sprang åt alla håll, men absolut inte där vi var, ens när jag stod precis framför honom i baren. Vi suckade.

Vi satte oss på två stolar mitt på gården. Jag kollade instagram. Vi väntade, Städerskan blev klar. Vi käkade mackor. Humöret blev lite bättre. Vi bestämde oss för att gå ner till poolen och sola. Klockan var 17.30. Alla solstolar i solen var upptagna. Det var kallt. Det blåste. Jag läste några bloggar. Det var kallt, jag ville inte bada (jag vill i princip alltid bada!). Jag tröttnade och gick upp och satte på mig löparkläder. Sprang längs vattnet hela vägen till början på Portixol, totalt 7,1 km, plus lite promenad. Det var skönt. Humöret blev bättre,

image

Tillbaka till hotellrummet, duscha, softa lite, och sen blev det middag nere vi vattnet. Och Äntligen lite flyt. Hittade en italiensk restaurang, käkade vitlöksbröd till förrätt (okej, de var faktiskt lite torra) käkade spagetti med svamp och serranoskinka till varmrätt (väldigt gott) och beställde pannacotta till efterrätt – men bytte med mamma till en Lemon delight, som jag tyckte var mycket godare och som hon tyckte var sämre än pannacottan. Alla nöjda och glada och sjukt mätta. Mamma lyckades dessutom beställa ett riktigt bra vin. Bra avslutning på en över lag bra dag – som dock hade kunna flyta på bättre. Men kul shoppingpromenad och god kvällsmat och ledig fredag. Man ska inte klaga!

image

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.