Kontorsgarderoben, hur gör man?

11 oktober, 2016

Ja, det är verkligen frågan – kontorsgarderoben, hur gör man?

Det jag menar är såklart de där snygga kläderna man ska ta på sig när man går till kontoret. Den där snygga frisyren. De där höga klackarna och den där extra ordinära sminkningen. Det enda som den som kom på det här från början glömde var att man är svintrött när klockan ringer. De där snygga kläderna är antingen för små, för stora, för skrynkliga, för mycket i smutstvätten eller för mycket ”last season”. Den där snygga frisyren är även känd som ”a bad hair day” problemet är bara att det är ”a bad hair day – everyday” och man är liksom för trött för att orka bry sig.  De där snygga klackarna är fullkomligt jädra obekväma att gå i, för att inte tala om omöjliga att transportera sig mellan möten med. Den där extra ordinära sminkningen blir på sin höjd en mascara och ett varv med Lipsylet. Och den där ”wow-looken” som man hade i åtanke uteblir – totalt.

Känner du igen dig? Trodde väl det!

Jag är ledsen att säga det. Men jag har ingen helhetslösning på detta. Förutom att tjäna svinmycket pengar och anlita en stylist, en frisör och en make-up-artist. Men det skulle fortfarande kräva att jag gick upp ännu mer oresonligt tidigt, och hur troligt är det liksom?

Däremot tror jag på det där med att det är detaljerna som gör helheten. Ett snyggt smycket, ELLER (viktigt att det är ELLER och inte OCH) en snygg frilla, snygg sminkning, fräscha jeans eller snygga klackar. Snygga skor gör också sjukt mycket för en outfit. En sjuttitalsoverall från högfjällen kan ju nästan bli classy med ett par svarta klackar!

Så – därför var jag i helgen på jakt efter ett par skor. Dock inga svarta klackar (nej det var ju det där med att kunna gå i skorna med). Vad jag däremot letade efter var ett par svarta skinnboots. Man får ju lägga sig på en nivå som är resonlig för en själv. Ja, klackar är ursnyggt, men det gör mindre nytta när jag vet att de kommer stå i garderoben. (Tack Camilla för att du gav min ursnygga mockastövlar ett värdigt liv på gatan tillslut!)

Efter att ha prövat mig igenom mer eller mindre hela Luleås sortiment av svarta skinnboots så hittade jag tillslut ett par. Det krävdes mycket prövande då sulorna inte får vara för hårda (det är sjukt obekvämt ju!), skaften inte får vara för höga (hur snyggt blir det när byxorna korvar sig), inte vara för casual så att de inte passar på kontoret och sen vara tillräckligt snygga för att passa min smak. Utöver det ska de passa min fot där hälen i skon alltid har en tendens att glappa, fötterna alltid får skavsår och storleken alltid är mellan 37 och 38. Men tillslut gick det.

Det blev ett par svarta skinnboots med superlätt sula, tunt fleece foder och som bara är att dra på. Ett par Rieker som jag har fått för mig är bra och bekväma skor och som var en bra combo mellan elegant och användarvänligt.

Snälla kom med lite input, hur tänker ni när ni väljer kläder till kontoret? Snyggt, smidigt, ofta nytt och fräscht? Eller nu till vintern varmt och skönt eller som det lätt blir snyggt och kallt? Hur kombinerar ni?

Skinnboots Rieker till kontoret

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.