Vi bygger gym

12 oktober, 2016

Som ni som har följt med här ett tag vet så köpte vi hus i somras. Renovering light pågår just nu. Kontoret är snart färdigmålat och ommålning i både sovrum och gästrum väntar. Vad som också står på To-Do-listan är ett hemmagym!

Genom att flytta ut på landet så har vi ökat pendlingsavstånden från ingenting till 1.15-1.30. Det blir helt klart några timma i veckan och vi inser att det kommer vara svårt att ta oss iväg till gymmet. Så därför tar vi gymmet till oss. Just nu ligger en chinsställning och en dipsställning på golvet, redo att monteras. Yogamattor, pilatesboll, gummiband, ”armhävningshandtag”, foamroller, TRX och en viktväst är också på plats.

Hemmagym pilatesboll

När vi gick i tankarna att köpa hus så var hemmagym ett av de rummen vi verkligen ville få plats med. Nu gör vi det och det kommer bli lite som kärnan i huset till och med, i alla fall på övervåningen.

Hemmagym foamroller och yogamattor

Vi har bestämt oss för att satsa främst på kroppsviktsträning. Både för att det är smidigt, främjar funktionell träning och behåller gymmet ganska cleant. Hemmagym har en tendens att bli plottriga och stökiga, i alla fall om man drar in ”en-ställning-fixar-alla-gym-maskiner-från-tv-shop”. Så vi satsar på keep it simple. Men en boxningssäck ska in där – det är mitt enda krav!

Hemmagym boxningshandskar och lindor

Har letat lite inspirationsbilder, men det är ärligt talat lite halvdåligt med det. Om man inte räknar ett löpband som ett hemmagym! Bästa inspirationen för hemmagym hittade jag på Upp och Hoppa. Snyggt, cleant och funktionellt!

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.