Rehabträning och drömmar om round house

15 februari, 2016

They tried to make me go to rehab
I said, no, no, no…..

Två veckor har gått sedan senaste naprapatbesöket, och efter att naprapatens barn haft vattkoppor i skift var det nu dags för nästa besök.

Jag tycker att det gått framåt med stretchingen. Ingen magi direkt, men framåt. Det tyckte naprapaten med så det var väl bra! Vi gick in i gymmet för att köra rehabträning och jag fick visa de övningarna jag gjort under de senaste veckorna, så att jag gjort rätt. Och det hade jag, i princip, lite vinkel på ett ben, lite ”fusk” i styrkeövningen men annars såg det bra ut. Sen gick vi igenom lite nya övningar jag ska göra. Nu är det konstaterat att det inte är sätet som är problemet utan insida lår, ljumskarna de är sjukt tighta och de som spökar till alla rörlighetsövningar.

Nytt för den här gången blev att jag ska köra foam roller på ljumskarna, jag det ser ungefär lika smidigt ut som det låter. Ligga på sidan och rulla låret mot foam rollern på insidan. Naprapaten sa att jag skulle få in snitsen eftersom… Har kört den hemma förut och Daniel har garvat åt hur kul det ser ut. Så tja, grattis Danne, nu kan du skratta åt mig några månader framöver ;)

Sen fick jag också en höftrotation som jag ska göra, sittandes med benen böjda och sedan rotera knäna utåt åt ena sidan och sen åt andra sidan. Känns helt klart att det är rotationen som inte fungerar.

Som de flesta andra som kör rehabträning så kan jag ju inte annat än att hålla med om att det är tråkigt. Men jag gör det enbart för min egen skull och om jag kan få upp rörligheten så kommer det förbättra min sparring med sådär 200% känns det som, då jag kan börja använda sparkarna, utöver low kicks även när vi inte kör mits. Idag är det för stelt och obalanserat för att naturligt komma med i sparringen. Några frontkicks har jag börjat jobba in. Men önskar verkligen att round house sparkar ska bli en naturlig del! Så jag kämpar på med Rehabträningen.

Rehabträning

Efter själva rehabträningen så körde vi lite stretching/”massage” av muskeln. Alltså här snackar vi ingen spa massage, här snackar vi övning-inför-att-föda-barn-massage alltså Aj! Blev helt svettig av den. Men det kändes direkt att det hjälpte. Jag fick ha benet i typ 45 grader ut från sidan och så tänjde naprapaten utåt samtidigt som han tryckte in fingrarna i muskeln i ljumsken eller tryckte med sidan av handen. Alltså aj. Men det är där jag försökt trycka själv förut, men det är typ omöjligt själv. På thaiboxningsspråk brukar ont betyda bra så det känns lovande ;)

Anledningen till att jag kör rehab – bättre thaipass!

Rehab för bättre thaipass

För att komma över krönet på stelheten så har jag nu bokat in 30 min naprapattid nästa vecka, som inte är någon rehab utan bara mer stretch av/ ”massage” av höften. Och sen blir det en rehabtid veckan efter. Sedan får vi se om jag fått bort det mesta så jag kan kötta på själv.  Inte gratis att bli vig direkt. Men ja – jag ser det som en investering för framtiden, oavsett VM i thaiboxning eller bara slippa bryta lårbenshalsen när jag är gammal och grå.

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.