Japan – let’s go!

3 april, 2016

Vi drar till Japan! I September närmare bestämt och jag ser verkligen fram emot det.

Det blir 16 dagar i Tokyo, som än så länge är väldigt oplanerade. Men varför vi åker just i September och inte nu i Mars när det är körsbärsblomningen beror främst på att Daniel som ni ju vet är ett riktigt TV-spels fan och att en av världens mest populära TV-spelsmässor går av stapeln i Japan då. Vi ska alltså besöka Tokyo Game show.

Men förutom Tokyo Game Show ska vi så klart turista ordentligt i Tokyo. Föräldrarna bidrog med två stycken guideböcker som jag ska se till att inspektera ordentligt innan vi åker.

Japan och Tokyo

Två veckor ska enligt ”säkra källor” (Daniels systers pojkvän som bott i Tokyo) inte var något problem att spendera i Tokyo. Så klart vore det häftigt att hinna se andra delar av Japan med, men känns ändå roligt att lära känna Tokyo ordentligt. Annars kan vi ju alltid ångra oss under tiden. Vad som däremot finns i planeringstankarna är att bestiga Mount Fuji som ligger strax utanför Tokyo. Jag har aldrig bestigit något berg, så det kan bli intressant. Men jag skulle vilja klättra upp för Kebenekaise, det får bli ett hemma projekt vid ett senare tillfälle!

Håller lite kolla på Sandra Beijers blogg nu då hon är i Tokyo nu! Har ni några tips inför Japan-resan? Något som man måste se, göra eller inte får missa?

Det ska i varje fall bli väldigt spännande. Vi ska försöka göra en bättre planering inför Japan än vi gjorde inför Australien. Men å andra sidan hade vi det riktigt gött i Australien så går ju bra oavsett! Men nu har vi bara 16 dagar och inte 5 veckor som vi hade i Australien (inklusive Singapore i och för sig!) Åh – ska bli så kul med en Japan/Tokyo resa!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.