Orange Smoothie Bowl

2 april, 2016

Jag har blivit så inspirerad av alla instagram flöden med smoothie bowls, så jag var tvungen att testa här om veckan. Och jag fastnade! Smoothies har jag gjort innan men tycker liksom inte riktigt att det känns mättande, mer bara som juice. Däremot blir det en helt annan grej om man får käka den med sked och dessutom toppa med lite gott.

Dagens frukost bestod av en Orange Smoothie Bowl och den blev riktigt god. Sen är det så enkelt att göra också! Här kommer receptet på min orangea smoothie bowl, kanske perfekt till närmaste frukost?

Orange Smoothie Bowl

  • En morot
  • En banan
  • En blodapelsin
  • En näve fryst mango
  • Ev. lite yoghurt

Börja med att skala och mixa moroten till mindre bitar (har du en mindre bra mixer häll på lite vatten så går det lättare). Bryt sedan i bananen i bitar och mixa samman morot och banan till en krämig konsistens. Stoppa sedan i en blodapelsin och mixa ihop. Stoppa sist i en näve fryst mango för sötma, fräschör och lite kyla. Blanda eventuellt i lite yoghurt för att få den lite matigare.

Toppa sedan med det du känner för, t.ex. chia frön och kakaonibs.

Orange Smoothie Bowl

Orange Smoothie Bowl

Eller så går man all in och slänger på solrosfrön, pumpafrön och kokos som topping med, eller vad man nu råkar ha i kylskåpet.

Orange Smoothie Bowl med frö topping

Orange Smoothie Bowl med frö topping

Jag kan verkligen rekommendera att experimentera med smoothie bowls om ni vill hitta något nytt fräscht att käka. Antingen till frukost, eller bara som ett supergott mellanmål. Vitaminboost som verkligen smakar smaskens. Och det bästa? Man kan slänga i precis det man råkar ha hemma och som man gillar. Banan, morot, bär, frukter, grönsaker eller mer mejeriprodukter så som yoghurt, fil eller kvarg. Go nuts!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.