Inomhus och rågflingegröt 

30 maj, 2015

Det blev inte frukost ute idag – var inte väder för det. Så blir bild på utemöblerna när de invigs! Instället blev det frukost inne:

Rågflingegröt med linfrön och lite blåbär. Hade egentligen tänkt servera med Alpro coconut – men lättmjölken var öppen så fick bli det. Kokosmjölken (blir ju fel att kalla den det!) – kokos och rismjölken är en nyfunnen favorit, den gör den vintriga gröten till en somrig upplevelse! Lite som Hawaiian Tropic kan göra vilken molnig dag som helst solig. Det är något med kokos alltså!

Här är i alla fall frukosten:

  Nybrygg espresso – som sedan får stå lite ”för länge” så den fylls på med vatten – underbart och en stående helgklassiker, inne på andra koppen nu! Och rester från fruktsalladen i gårkväll – vattenmelon och ananas.
Nu sitter jag i soffan. Daniel gick precis iväg till skolan, sista rycket på deras C-uppsats och jag avundas honom inte! Sen var han uppe och tränade i morse när jag låg och sov. Appropå sova hade vi en fin diskussion igår. För Daniel säger alltid om tidiga morgonar att ”det är bara att gå upp och röra på sig så blir man pigg”, vilket är exakt samma sak som jag upplever på kvällarna. Så jag införde den här kommentaren efter att han sovit bort hela ”Mechanic” i mitt knä och ju tyckte att nu var det ju bara att röra på sig så blir man pigg – vilket jag blev direkt! Han var alltså inte beredd att hålla med och förstod min poäng. Vissa är kvällsmänniskor, vissa är morgonmänniskor – det är därför vi lever lite i skift ;) Däremot är det så klart att man vaknar till efter ett tag när man varit uppe – men jag inte till den grad att jag skulle kunna träna på morgonen, skeden till gröten är alldeles lagom att lyfta på morgonen! Jag väntar med glädje på när ”hipe:n” natt-träning kommer – jag kommer ace:a den ;) Kanske ska ta tag i det konceptet själv: (Gå ner i vikt med natt-träning ! du bränner dubbelt så mycket kalorier mellan 00-03! (Ja för annars sover du ju!) kanske vore något ;) ) 

Idag blir det lite läsning, en tur till Täby centrum och införskaffa present till Erik, Lovisa och kanske Mamma. Ska nog kika på lite saker till mig med – inredning kanske? Eller ny bikini?

Vi får se, idag blir det i varje fall vilodag och nog bara en promenad med podcast i lurarna. Härliga lediga lördag!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.