Google Office dag 2

24 februari, 2017

Så kom då den sista dagen i Dubllin – Google Office dag 2.

Dagen började tidigt på Google kontoret, som – som jag skrev igår, låg runt hörnet från hotellet. Där dukades det upp lyxfrukost med lax och massa ostar. (Om det sen är vad jag var mest sugen på till frukost, det låter vi vara en annan historia.)

Google Office dag 2 - frukost

Efter det blev det återigen många intressanta föreläsningar. Vi fick diskuterade UX (User Experience) för hemsidorna och fick många bra (och dåliga) exempel. Allting var väl inte helt applicerbart på B2B eftersom vi inte är riktigt där ännu. Men det är alltid superbra att få fler infallsvinklar och nya idéer. Killen som höll föreläsningen var också en av de bättre med massa energi och konkreta tips.

Sen blev det lite rundvandring på Google. Lunch i en av deras 7(!) restauranger, men schysst utbud. Som vi dessutom förstod det som liksom ingick i anställningen, liksom gymmet vi gick förbi. Det är väl det som gör Google till en av de mest eftertraktade arbetsgivarna kan jag tänka mig. Förmåner i arbetet som handlar om smidighet, enkelhet, tillit och förtroende och kanske inte nödvändigtvis en siffra i lönekuvertet (om det har jag däremot ingen aning).

Google Office dag 2 - lunch

Google Office dag 2 - lunch

Eftermiddagen spenderades med ”break out sessions” där B2B-gänget fick hänga och diskutera YouTube, sökningar, och andra intressanta ämnen ur ett business-to-business perspektiv. Vi har mycket att lära från till exempel Kicks och Åhléns, men ibland är det skönt att få grotta ner sig i ämnen som är närmre kopplade till en själv (ja alltså industrin).

En liten klick marknadsfolk från Axel Johnson International fick äran att hänga med till Dublin. För en gång skull var vi den unga klicken, och det var väl ungefär den första gången det hände i min karriär på Axel Johnson International. Med det sagt så känns det verkligen som vi är påväg åt rätt håll. Nu kan vill allt folks – lets go ;)

Google Office dag 2 - Axel Johnson International

Med de orden vill jag tacka Google HQ Europa och Axel Johnson för en mycket trevlig start på veckan i Dublin. Det händer ju inte varje dag!

Google Office dag 2 - Axel Johnson International @Google

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply pilla 24 februari, 2017 at 22:52

  Åh vilken rolig business trip!

  • Reply Julia 26 februari, 2017 at 22:02

   Ja! Den var verkligen spännande! :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.