En mil och målning

14 juli, 2015

Ännu en dag i sommarstugan – mycket skönt! Sovmorgon till 09.30 och sen frukost i solen tillsammans med mamma. Skivad färska jordgubbar med mild lätt yoghurt och kvarg, kaffe och en knäckemacka med messmör. Mumma! Och lite sommarvärme :) Äveb fast molnen såg högst opålitliga ut.

Vi bytte sen om och satte igång med att maskera kanter och tak för att börja ommålningen av vardagsrummet. Rummet är vitlaserat men åren har tagit ut sin rätt och det började bli flammigt så det var dags att göra om det igen. Vit färg och höga stegar har därför varit ledordet för dagen! Vit vägg i motljus är alltså det svarta – som jag fick med på bilden nedan – inte lätt att se väggen när det lyser starkt genom fönstrena!

     

 Vi har en braskamin som inte var lätt att ta sig bakom. Vi försökte på många olika sätt med olika stegar och lösningar. Den slutgiltiga lösningen blev att jag stog längst upp på en utfällbar hög stege och mamma fick vara steg-tyngd och jag fick luta mig ut över stegen och sträck mig så långt jag bara kunde med en lång pensel. Då gick det! Vi blev i alla fall klara och hann maskera motsatt vägg – så imorgon är det fortsättning följer!

Sen var det dags att röra på sig lite mer – utöver upp och ned för stegar. Så jag sprang milen, 5 km ut till vägen och 5km tillbaka. Det är semester så varken kosten eller träningen är på topp så var ändå hyfsat nöjd med 05.53 tempo i snitt. Mål nummer ett är att klara milen på 05.45 tempo. Lyckades springa 5km på 05:33 för några veckor sedan så skulle vilja ner till 05:30 tempo på sikt. Borde inte vara omöjligt! Hade svårt att ligga på 06:00 tempo för ett tag sen nu var ändå 05:53 lite semester tempo (men ganska flakt) ska kämpa på. Ska springa Bellmanstaffetten med jobbet i Augusti (5Km) vore nice att landa ett snyggt 5kms tempo då! 

  
Lyckades även lura ut mamma på en löptur, hon körde 4km i riktigt bra tempo! :) 

Efter avklarad löptur blev det dusch för mig – älskar att duscha! 

Och sen lyxen att få nyttig lagad middag av mamma!

   
 
  
Bulgur med tomat,rödlök och persilja, kycklinglårfilé stekt i bland annat spiskummin-yoghurt och sen med lite turkiskyoghurt med sweet chilisås och chili i! Ännu ett mums! 

Sen lite mer snigeljakt i trädgården.

Nu blir det mys, tända ljus, kaffe och fruktsallad :)

Sommar!

  

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.