20 mil och snigeljakt

13 juli, 2015

Mellanlandningen är över för den här gången. Pussade min älskling hej då vid strax efter kl 06 i morse, gick till och med upp så vi kunde kramas lite i dörren. Kroppen var väl i chock över tiden, för jag var inte ens trött, sen gick han och jag satte på en tvättmaskin och gick sedan tillbaka till sängen. Fastnade en lite stund i Instagram – kan vara så skönt att få njuta av att veta att man får somna om. Men på något sätt var det som om jag tyckte det var läskigt att sova själv efter att ha suttit ihop dygnet runt senaste veckan – så jag kände mig alldeles orolig i kroppen och hade inte alls lätt att somna om. Övade lite av andningen från Yin yogan – att fokusera där andningen känns mest – för mig längst bak i munnen/ svalget när luften passerar ner till lungorna – andas in, andas ut. Om tankarna glider iväg, acceptera och släpp och andas in, andas ut. Det fungerade och till slut somnade jag om och vaknade sedan av klockan vi 08.30 och steg upp vid 09. Tvättmaskinen hade uppenbarligen pipigt att den var färdig långt tidigare än det – men inte hade jag märkt det.

Så bar ut gårdagskvällens fortfarande våta tvätt på balkongen och hängde ut den nya på utemöblerna. Slängde in en sista tvätt innan det var dags för frukost – keso, ananas, kaffe och en hård macka. Sen blev det ompackning av kläder och pryttlar för semestervecka nummer 2. Fastnade även med boken ”Britt-Marie var här” vid köksbordet en stund – så härligt.

Sen hade klockan rusat iväg och jag hade packade jag ihop allt och slängde i mig ett glas vatten och en lite.passionsfruktskvarg från Lindahls till någon form av halvlunch och for sedan till Täby centrum för att införskaffa en flaska ljus rom. Varför då? Jo det visade sig nämligen igårkväll att mina mynta plantor inte alls hade dött när vi varit iväg utan fullkomligt älskat att stå inne och hade växt över sitt förnuft. Jag ansade dem därför igår och det slutade med att jag hade en hel påse färsk mynta införskaffade (present från mamma) endast av anledningen att kunna bli Mojito till sommaren. Och nu är det ju sommar och massa mynta var klippt så det var helt enkelt bara att de till att det även fanns rom till den. 

  
Sen bar det av ytterligare mil i bil till sommarstugan där jag mötte upp mamma. Vädret var bra och det var skönt att komma ut till landet igen!

  Det är så lugnt och stilla här ute, man kan liksom inte vara stressad eller inte njuta. Och betydligt mindre blåst än på Öland.
Vi lagade en härligt Quinoa-sallad med quinoa tri-colore, avokado,papaya,chilistekt halloumi och citron yoghurt till. Mycket gott! Den hann dock tyvärr ätas upp innan den hann fastna på bild.

Sen har vi varit på snigeljakt. Spanska skogssniglar (mördarsniglar) har fullkomligt översvämmat området och vi plockade nog minst 100 st för att senare på kvällen göra samma sak igen – åter igen säkert en liter var av slemmiga sniglar, som om vi inte ens plockat en bara några timmar innan! Galet!

Sen tog vi en kvällspromenad, utan hund denna gång då (saknar fina Zammy!) och babblade om träning och massa annat.

Nu är det som vanligt sovdags – imorgon blir det att måla om inne!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.