9,86 km och att äta kakan och ha den kvar

17 juli, 2015

Dagen har spenderats sådär som jag ofta önskar när jobb och vardag blir för mycket- med en bok mest hela dagen. Nämligen ”Äta kakan och ha den kvar” av Kristina Emilsson. Har inte läst ut den ännu men är en god bit påvägen. Handlar om en kvinna som får kicken från jobbet och hamnar i någon slags 40-års kris och ett plötsligt dubbelliv. Kanske egentligen är till för kvinnor som är lite äldre men känner ändå att boken är riktigt bra. Det där med att stanna till i livet och fundera på vad som är av värde för en själv, men också vad som är av värde i en relation, och vad som faktiskt kommer betyda mest om 10-20-30 år. Jag frågar mig själv ibland vad som är viktigast och var jag borde lägga min tid – alla infallsvinklar bidrar alltid med något.

  
Någonstans där på mitten kände jag ändå att jag inte kunde trycka i en stol en hel dag. Så jag snörade på mig gympaskorna, satte igång runkeeper och såg fram emot en humörshöjare. Efter 56 minuter kom jag tillbaka – ett snabbare tillbaka tempo än de första 30 minuterna resulterade i totalt 9,86 löpta km – men med ett snittempo på 5.45 som jag strävade efter. Så jag var nöjd. Svetten lackade och det tidigare inte alls lockade badet kändes plötsligt mycket mer lockande och jag hoppade i och tog till och med en simtur! Skönt!

Sen väntade lite lunch, grillat kött, mangosalsa och majskolvar. Passade även på att slänga på lite rest köttbullar på grillen. Mycket god lunch, och som alltid smakar det bättre efter ett träningspass.

  
Resten av eftermiddagen spenderades med boken och kvällen avrundades med skaldjur, brieost och vittvin. Imorgon blir det äntligen att plocka ut hojen om vädret tillåter!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.