Det första PT-passet någonsin

16 november, 2016

Nu så, nu har jag varit på det första PT-passet någonsin för min del! Här kommer en egocentrisk intervju med mig själv (om ingen annan vill göra den så får man ju göra det själv, eller hur!).

Hur var det då?
– Kul! Super kul!

Varför var det så kul?
– Jo, men alltså 60 minuters uppmärksamhet bara för mig i gymmet. Där jag får säga vad jag tycker är roligt, vad jag vill bli bättre på och få direkt feedback. Kändes som det gav så mycket!

Vad fick du göra då?
– Först satt vi ner och snackade och pratade om vad jag hade för planer med PT-passen. Vad jag ville göra framöver, vad jag tycker är roligt, vad jag tycker är tråkigt och hur mycket jag hinner träna. Sen gjorde vi fys-tester, främst rörlighet och styrka, ingen kondition alls.

Vad hade du för planer för PT-passen då?
– Tror de flesta har ganska bra kolla på det, men som jag alltid tjatar om så är ju stelheten ett av mina största problem, så det vill jag ha hjälp med. Eftersom inte naprapaten kunde lösa det något bra (inget magiskt utan stretch, stretch, stretch och det är sjukt segt) så ville jag pröva något nytt. Jag tror dynamisk träning kommer fungera bättre än stretch för mig. Det återstår att se.

Sen utöver det så vill jag jobba styrka. Alla vill vi ju se bra ut nakna som det heter, så också jag. Men istället för att inte käka mer än salladsblad (alltså ärligt, det kommer aldrig hålla i längden!) tänkte jag nu satsa på att bygga upp en stark, musklig kropp som ser vältränad ut. Istället för att satsa på en spinkig kropp – för det kommer jag liksom aldrig få, även om jag slutar äta.

Hur gick fys-testerna?
– Haha, ja jag berättade för henne att jag är sjukt stel  och inte bara säger det utan verkligen är stel. Så hon visste ju vad hon hade att vänta. Men det var faktiskt positivt och bara genom teknik och tips lyckades vi få ner mina benböj nästan 1 decimeter på bara några försök. Verkar ju helt klart lovande!! Vore så j**la skönt att få ordning på höfterna så de kan röra sig normalt. Både på thaiboxningen och på kiss-pausen i skogen haha.

Sen gjorde vi bänkpress också, maxade på 45 kg, vilket ändå känns helt okej tycker jag. Med lite teknik trodde Sophia att 50 kg kommer inte vara ett problem. Så nu köttar vi vidare med det också.

Så du var nöjd med rörligheten?
– Nja, det kan jag väl inte påstå, men det är främst bäcken, baksida lår och höftrotationer som ställer till det. Överkroppen är ganska lugn så det känns bra. Troligen kommer jag få ett pass med mycket basövningar, men även med rörlighet mellan seten. Set vila var nämligen en av de grejerna som jag la fram som astråkiga. Är jag på gymmet vill jag ju kötta!

Det första PT-passet ever avklarat, och många fler står i kö. Nu kör vi!

Det första PT-passet någonsin

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.