Brunch på Pocket City – varmrätter

11 april, 2016

Lördagen inleddes med Brunch på Pocket City tillsammans med Yelp Eliten. Mitt första Elite event och det var inte till besvikelse. Tänkte bjuda på en fotobomb.

Avokado Toast

Krossad avokado på rostat levainbröd, med pocherat ägg, vattenkrasse, tomat och chilli. Riktigt gott!

Avokado toast - brunch

Jag vet ju att det här med avokado på mackor är en återkommande delikatess i diverse mat- och träningsbloggar. Det ser fint ut, men jag har liksom aldrig riktigt orkat göra det eftersom avokado har en tendens att aldrig vara i den konsistens man vill. Men efter den här så kanske jag faktiskt kommer att ta tag i det. Den var supergod, var en fröjd för ögat och ett segt levainbröd kan liksom aldrig slå fel. Mums! Helt klart något som jag kan tänka mig på en brunch framöver!

Croque Madame

Skinktoast med gratinerad gruyère, med stekt ägg

Croque Madame - brunch

Helt okej, lite mycket dijonsenap för min smak. Men trots det – levain är sällan fel.

Jo, jag kan ju förtydliga att jag då inte ensam åt alla de här rätterna utan att vi var ett gäng på 10 pers som delade på ett antal av dessa, så man hade chansen att smaka allt. Riktig lyx att få käka sig igenom en hel meny. Perfekt när man annars får beslutångest!

Pockets hamburgare

Av svenskt högrev, smält brie, dijonmajonnäs, sidfläsk, pommes frites och tryffelmajonnäs

Pockets hamburgare - brunch

Att bara smaka en del av en hamburgare ger liksom inte en fair bedömning. Jag är ju som ingen missat vid det är laget löjligt förtjust i en riktigt fin restauranghamburgare. Köttet på denna var god och pommes med tryffelmajo var nice. Men utan att ha käkat hela var det svår att säga att den var bättre eller sämre än något annat. God var den i alla fall.

Allmänt fina blommor! Heter säkert något. Jag nöjer mig med fina vita blommor. Enough said.Fina vita blommor - brunch

Caesarsallad

Med kyckling, romansallad, caesardressing, krutonger, parmesanost och grillat kycklingbröst

Caesarsallad - brunch

Ceasarsallad är ju helt klart min favorit bland sallader. Får jag en ceasar förutsätter jag nästan att den har kyckling i sig, precis som denna. Likadant här är det svårt att ge den något betyg utan helheten. Men det jag smakade var lite platt. Men fullt dugligt!

Pocket kycklingsandwich

Stekt franskt kycklingbröst med kryddig majonnäs, sallad och rödlök på brioche

Pocket kycklingsandwich - brunch

Den här får mig att tänka på KFC (på ett positivt sätt) det är nämligen så att jag tillsammans med föräldrarna käkade på KFC way back när vi var utomlands. Från den dagen hade jag liksom glorifierat Kentucky och trodde att deras kyckling var guda god. När jag sedan besviken serverades KFC när vi var i Australien gick drömmen lite i kras när jag insåg att KFC mest är friterad kyckling, med friterade pommes frites och friterat what ever du beställer – friterat overload helt enkelt. Men åter till kycklingsandwichen – denna infriade liksom lite av den drömmen jag hade om KFC förut. Enda problemet med den var att den verkade ha ben i sig och ställde till problem när man skulle dela den. Men som bakiskäk för en person kan jag inte se den som något annat än en lyckad måltid!

Eggs Benedict

Två poacherade ägg på rostad engelsk muffin samt hollandaisesås med skinka

Eggs Benedict - brunch

Alltså jag skulle ju direkt säga att jag inte gillade denna för Hollandaisesås ringer illa i mina öron. Men alltså denna. Det var helt klart favoriten av alla. English muffin, skinka, ost och ett underbart ägg. Gifte sig perfekt och var supergott. Kan absolut tänka mig att gå tillbaka till Pocket City enbart för att beställa denna. Mums så god! Eggs benedict, tja who knew att jag skulle gilla det – jag som till och med bott i England i ett halvår och tydligen lyckats missa detta. Men å andra sidan är jag ganska säker på att vi svenskar gör den fräschare ;)

Utöver det serverade även brunchen en sallad men eldad lax som såg riktigt god ut. Men den var med jordnötter så den var out of bounds för mig.

Alltså denna brunch, så trevlig. Träffa massa människor som älskar mat, få chansen att smaka sig igenom massa god rätter och få hänga på en trevlig restaurang. En mycket bra lördag.

Och vet ni – detta var inte allt på brunchen, utan den bjöd även på efterrätter och några drinkar. Mer om det kommer imorgon!

0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Brunch på Pocket City - efterrätter och drinkar - DaysbyJu 12 april, 2016 at 22:35

    […] Här kommer Brunch på Pocket City – del 2. Del 1 (varmrätter) hittar ni här. […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.