Brand Leadership Forum at Ericsson

11 mars, 2016

Började min fredagsmorgon i Kista på Ericsson Studio och ett besök på Brand Leadership Forum. Ett event för en drös marknadschefer och andra ”brand” personer. Talaren dagen till ära var Helena Norrman, men den korta och koncisa titeln: Senior Vice President, Chief Marketing and Communications Officer and Head of Group Function Marketing and Communications. Det är vad man kallar girl power!

Det var riktigt inspirerande att höra på Ericssons utveckling vad gäller branding. Och så skönt att höra att även de riktigt tunga namnen inte har 100% klart för sig hur man ska göra eller ”har alla svaren” som Helena själv uttryckte det. Att höra hur Ericsson inte har det så lätt att kommunicera ut sitt budskap eftersom de inte har en produkt som man ser. Ericssons produkter finns inuti alla de saker vi använder dagligen, telefonnät, internet, livesändningar osv. Att de dessutom fortfarande har stämpeln ”telefontillverkar” stämplad i pannan. Och att brand strategin skapades i någon form av kaos, för att man ”bara var tvungen att ha något” och det var då man grundade The networked society som nu är det Ericsson profilerar sig med.  Hur sedan denna marknadsstrategi har blivit en otroligt viktig del för Ericsson som helhet och nu bär en högst betydelsefull del i bolagsstrategin – det är rätt häftigt.

Att kunna känna igen sig i det ett så stort företag som Ericsson kämpar med, och hör att det inte är en rak väg och att de också kämpar gör att det känns lättare att acceptera att jag inte har alla svar. Jag har definitivt inte heller alla resurser och mantimmar (eller kvinnotimmar för den delen) att producera de material som de gör. Men jag har visioner och jag tror att man kommer långt på det! Tack Helena för en mycket inspirerande presentation.

Visste ni förresten att Ericsson har fått flera Emmy’s? Vi fick se en!

Ericsson Emmy

Helen pratade om Sales, Branding och Culture, om Ericssons önskade position, om hjälpinsatser och om att skapa ett brand som B2B genom att tänka större än bara företaget – The Networked Society. Mycket intressant! Brand Leadership Forum var verkligen värt att gå på och inspireras! Ser framemot några fler framöver.

Helen Norrman Ericsson Brand Leadership Forum
Sen blev det tillbaka till jobbet, Team Certex möte, en för salt hemgjord pirog till lunch, ett produktråd light och sedan katalogarbete tills det verkligen blev dags att gå hem. Man vet att det är dags att gå hem när man kommer hem efter gästerna. Tur att jag hade en sambo hemma som såklart förberedde den givna fredags tacomiddagen, vad annars när Lovisa och Viktor är på besök? Sen blev det fredagsmys i soffan med filmen Pixels!

Imorgon blir det upp klockan 07.00 (på en lördag!) så nu är det dags att packa väskan, stretcha och sova!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.