Blogger Boot Camp 2016

13 mars, 2016

Igår var det dags för Blogger Boot Camp 2016 – en heldag späckad med bloggare och träning!

Morgonen började med en klassisk ”ta ett foto framför den här backdroppen” – kände mig lite som en hollywood stjärna, bara lite mindre sminkad och 98% mindre glamorös ;)

Blogger Boot Camp 2016

Först blev det föreläsningen Food for Champions med David Jonsson. Om hur man kan äta för att optimera sin träning. En sak jag tog med mig – sluta tänka svart och vitt när det kommer till protein och kolhydrater. Vi behöver båda. Men vi kan optimera vår träning genom att använda metoder som t.ex. Train Low. Samt tänka på att det faktiskt är protein även i havregrynsgröt!

Sen blev det gruppfotografi med hela Blogger Boot Camp 2016 gänget.

Blogger Boot Camp 2016 gruppfoto

 

Sen blev det Ergonomatrix med Naprapat Jonas. Vi började passet med att sitta på huk en bra stund. Perfekt när det verkligen är det som jag har svårast för av alla övningar. Trots vikter under fötterna som stöd så dog mina underben ganska snabbt. Aj.  Sen krälade ett gäng bloggare runt på golvet som mänskliga golvmoppar under en timme. Måste sätt så kul ut om man stod och tittade. Jag tror rörlighet kommer bli viktigare och viktigare i tränings sammanhang. För att kunna göra rätt måste man kunna röra sig rätt!

Dagens tredje pass var bloggfotografi med Fanny Roethlisberger. Kul att se hur någon annan tänker kring bloggfotografering! Själv ska jag lära mig lite mer om fotoredigering på tisdag och onsdag då det blir Photoshopkurs med jobbet. Ser jag verkligen fram emot!

Efter diskussioner om bloggfotografering var det dags för lunch och den här söta lilla vagnen fanns utanför och serverade god falafel!

Love truck Blogger Bootcamp 2016

Vi njöt av vårsolen på trappen utanför KTH-hallen! Så skönt! Satt utan jacka utomhus för första gången i år. Mycket nödvändig påfyllnad av D-vitamin som inte kom i tablettform!Vårsol blogger bootcamp 2016

Maten var det inte heller något fel på! Falafel med massa rödkål. Mumsig!Falafel blogger bootcamp 2016

Efter lunchen blev det dagens tuffaste pass Move and Improve med UppochHoppa-Sofia. Riktigt bra pass som lämnade efter sig riktig träningsvärk i min rumpa idag! Det var riktigt bra jobbat då det verkligen var länge sedan jag hade träningsvärk kan jag säga! Om det var passet eller två veckor förkylning innan som gjorde det låter jag vara osagt – men kul var det i alla fall!

Tabata blogger bootcamp 2016

Jag och Emilia kämpade på med situpsen! Varje station var 8varv a 20sekunder och  det var 9 stationer. Så blev ett riktigt bra Tabata pass!

Trött efter det passet fick vi passa på att pusta ut lite och snacka med Fitnesspodden killarna om att starta pod! Riktigt kul att få träffa Daniel och Robban i verkligheten efter att ha lyssnat på X-antal avsnitt av fitnesspodden. Var verkligen inspirerande – podd nästa?!

Fitnesspodden killarna

Som avslutning på dagen fick vi lyssna på  Yamina Enedahl och  ”Under ytan på tre prestationsmyter”, där hon ifrågasatte hur tränare och coacher försöker driva utvecklingen hos sina elever. Om att vinna och förlora vs. att lära sig och ha roligt. Tänkvärd föreläsning av tjejen bakom det första svenska världsrekordet i fridykning.

På plats under dagen var även Jörgen Kruth som höll ett Thaiboxningspass. Men då det var på nybörjarnivå kände jag att det nog var lite fel forum att vara med. Hade annars varit kul att köra!

När dagen var slut vid 17.30 släpade jag mig hem med en enorm goodiebag och pustade ut framför TV:n. Kände mig som ett barn som fått sjukt mycket intryck under dagen och som behövde mat och vila!

Ska passa på att visa goodiebagen imorgon!

Bilder i detta inlägg delvis lånade från www.traningsevent.se  och www.uppochhoppa.se! Bra ordnat event!

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply uppochhoppa 7 april, 2016 at 12:12

  supersen kommentar…men TACK för att du kom. Sitter och läser ikapp och minns, vad härligt kul du verkar haft och vad glad jag är att jag lyckades ge dig träningsvärk!

  • Reply Julia 7 april, 2016 at 20:44

   Tack för ett roligt event Sofia! Ja det var bra jobbat med träningsvärken, alltid kul med ny typ av träning!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.