Albert and Jack’s och Tabbouli

6 april, 2017

Igår var jag och mamma som bekant på utställningen Tutankhamun – graven och skatterna. Men vi hann med lite annat myspys också. Jag jobbade halvdag och så möttes vi på stan för lunch.

Lunchen blev, efter tips från mamma, på Albert & Jack’s på Engelsbrektsgatan. Här luktar det ljuvligt från hembakat bröd, men du kan också välja en färdig sallad, eller välja protein + 3 övriga ingredienser som vi gjorde.

Albert & Jacks

Varmrökt lax, haricots verts med sesamfrön , tomater med rödlök, sallad och tryffeldressing. Kanske inte världens vackraste uppläggning, men det smakade väldigt gott. I efterhand skulle jag valt kimchi istället för sallad – hade varit kul att pröva.

Efter lunchen tog vi oss bort till Frihamnen, gick på muséet och promenerade sedan upp aptiten tillbaka in till stan i duggregnet. Väl tillbaka i Stockholm City begav vi oss mot favoritrestaurangen Tabbouli. Libanesisk Meze kan ju var bland den bästa restaurangmaten! För hur ofta ställer man sig och gör 16 smårätter hemma – aldrig!

Först serverades de kalla rätterna.

Meze på Tabbouli

Hummus, Baba ghanoush, kycklingröra, youghurt med mynta, vindolmar, oxkind, tabbouleh och tunna bröd. Paprika och valnötsröra till mamma och oliver till mig. Sen onsdagslyxade vi med ett glas libanesiskt vitt vin till också. Efter det var man liksom skapligt mätt – och då var vi ändå inte halvvägs.

Sen kommer det varma!

Meze på Tabbouli

Potatis, falafel, knyten med spenat, oststänger, halloumi, kycklingvingar och korvar. Det gick liksom inte att käka allt! Och då hade vi ändå ätit en ganska lätt lunch med massa sallad. Men det är ju så gott!

När magen stod i fyra hörn och vi hade njutit av alla 16 små meze rätter så gav vi oss iväg mot stationen för att ta tåget tillbaka hemåt.

Tack Stockholm för en mycket trevlig Onsdag – och tack mamma för sällskapet!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.