Tutankhamun utställningen i Frihamnen

5 april, 2017

Idag var det dags att fira nästa person. Nämligen min mamma som fick ett besök till Tutankhamun utställningen i födelsedagspresent. 

Det är alltså en utställning om Egypten och visar och berättar historien om hur man hittade Tutankhamuns grav. En man som la ner stora delar av sitt liv för att hitta graven men som har passerat ganska ostört förbi historieböckerna. Med tanke på värdet rent kunskapsmässigt i den funna graven är det väldigt konstigt att denna man, Carter, inte är mer känd för oss.

Utställningen finns i Frihamnen (nr 66) fram till 23 April och är värd ett besök om man är nyfiken på gamla Egypten. Bara mängden guld som man får veta hittades i Tutankhamunsgrav är nästan värt besöket i sig! Men ge det några timmar, för ska du lyssna på all fakta tar det en bra stund. Men audioguiden är riktigt bra, och detta trots att jag brukar vara skeptisk. Att läsa alla skyltar hade inte gått (eller orkats med) – vi försökte i första rummet utan audioguide innan vi insåg att det var ett måste för att uppleva utställningen på ett bra sätt.

Är du i Stockholm innan 23 April och gillar och vill veta mer om Egypten, Tutankhamun, seder och skatter så tycker jag du ska ta dig ut till Frihamnen. Till exempel med tunnelbana till Ropsten och buss 76 till Frihamnen. Tar ungefär 30 minuter från Östermalmstorg. Eller en promenad över Gärdet på 45-60 minuter, som vi tog tillbaka!

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.