Hjärta Stockholm – Förmodad Terrorattack

7 april, 2017

Vad ska man säga? Kärlek till alla drabbade! Kärlek till alla rädda! Kärlek till alla modiga!

Hjärta Stockholm!

Ingen i Sverige har lyckats missa det förmodade terrorattentatet i Stockholm, där en lastbil kört rakt in i Åhléns City. Där mamma befann sig precis här om dagen och där jag varit så många gånger. En sådan dag där verkligheten kommer ruskigt nära. Egentligen är nog ingen speciellt förvånad. Tyvärr har vi väntat på detta. Att terrorismen ska komma till Sverige. Men vi är starkare än så!

14.53 rapporterades det förmodade attentatet, och hela innerstaden stängdes av. Nu strax innan klockan 23 rullar lokaltrafiken igen – om än begränsat. Och man har precis släppt på trafiken på vissa gator i city igen. Hela världen skickar sina tankar till de drabbade och vi samlar vår envishet för att trots obehag fortsätta som vanligt. För vi vill inte bo i en värld som är styrs av rädsla – skapad av onda organisationer.

Hjärta Stockholm

När det händer hemska saker stöttar vi varandra. Vi ringer (så att telenäten går ner), vi sms:ar och använder digitala kanaler för att ta reda på att våra nära och kära är okej. Vi hashtaggar openstockholm där vi erbjuder varandra hjälp, mat, boende och transporter. Vi hjälper varandra när det behövs!

Jag tror jag pratar för majoriteten av alla svenskar när jag säger att vi skickar massor av styrka till de drabbade, till de skadade och till de människor som förgäves väntar på att någon ska komma hem ikväll. <3

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.