Adrenalinkickar jag vill få!

25 september, 2019
Adrenalinkickar - Bungy jump

Just den här veckan har varit ganska lugn, två pass Ju-jutsu och en mil löpning är så nära adrenalinkickar jag kommit. Om inte födelsedagsfirande med släkten kan räknas in som adrenalinkickar det vill säga!

Så jag tänkte passa på att drömma mig bort till äventyr som jag vill göra, men som ännu inte har hunnit planerats in!

Hoppa fallskärm

Det har stått på önskelistan läge, men ännu inte blivit av. Ruggigt högt, men tror ändå att känslan när man hoppar ut för ett bungy-jump är värre. Jag inbillar mig i alla fall det.

Tidigare har jag velat hoppa fallskärm på någon äventyrlig plats, som kanske Nya Zeeland. Men nu tänker jag snarare att hemma i Sverige kanske inte vore helt fel. Troligen säkrare, och dessutom som en extra krydda en vanlig sommar!

Bodyflight

Att flyga vindtunnel vore riktigt roligt, lite som fallskärm men mer som en kul grej. Om man kör en Bodyflight behöver man ju inte heller hoppa tandem, utan kan ”flyga runt som man vill” på ett annat sätt. Detta är dessutom något som inte kommer förbli på den här listan allt för länge, då Daniel fått det i present och ska väl planeras in förr eller senare.

Kebnekaise summit

Det här är ju den punkten som jag egentligen inte vill ha här. Att nå toppen på Kebnekaise skulle ju ha skett redan i Juni i år. Men vädrets makter ville annorlunda och en rejäl promenad i uppförsbacke och storm blev allt vi lyckades med. Så punkten får stå kvar. Det får nog bli ett nytt försök. Nästa gång är jag sugen på Östra leden med via Ferrata och glaciärpromenader.

Kilimanjaro

Min andra cykel, en mörklila i metallic hette Kilimanjaro. Jag tyckte den var såå fin. Och cool. Ungefär lika cool som den högsta toppen i Afrika själv. Kilimanjaro, en enkel klättring om man är Renata Chlumska en riktigt utmanande sådan om erfarenheten är ett misslyckat försök på Kebnekaise. Höjden ska tydligen vara rätt tuff för oss som är vana att vistas i lågländerna. En lyx-rutt upp för Tanzanias högsta topp kanske vore något en vacker dag.

Adrenalinkickar - Kilimanjaro

Triathlon

Marathon – check, Simning – check, Cykling – öhm nej. Swimrun vore ju således vettigare, men känner ingen som är så sugen på detta i min närhet och här behöver man ju som bekant vara 2. (Är du sugen? Hör av dig!) Men triathlon är ju en sport för enstöringar, och du finner ju en och annan envis VD och entreprenör i startleden. Att genomföra ett Triathlon, och på sikt kanske ett väldigt långt sådant, vore fina adrenalinkickar. Dessutom en fjäder i hatten för självförtroendet!

Riktig boxning

Jag har ju 4 år thaiboxning i bagaget. Något som jag inte planerade att sluta med. Något som var en av de stora anledningarna till att jag inte var sugen på att flytta från Stockholm från början. Men efter mycket velande och funderande övervägde fördelarna, nackdelarna med att flytta. Jag skulle fortsätta träna i Strängnäs, men den klubben las ned. Jag fortsatte envist på Combat Academy, men efter att jag bytt jobb och inte längre var i Täby rann det liksom ut i sanden. Handskarna är inte på hyllan, men de är tyvärr rejält dammiga.

Så, till poängen. Det vore riktigt roligt att pröva ”riktig boxning” någon gång. Alltså, utan sparkar och med boxnings dojor. Jag tror, med tanke på mina bekymmer med höftrörlighet att det möjligen hade varit en ännu bättre fit!

Via Ferrata Caminito del Rey

Det började egentligen med att Daniel ville göra El Camino del Rey (Kungens lilla väg), något som tidigare ansetts vara en av världens farligaste vandringar. Den största anledningen, att ”vägarna” gick långt upp på en bergvägg, och dessutom var i så dåligt skick att de trillade ned. Nu är den dock renoverad och trots att höjden är densamma är den nu en säker och inte alls lika adrenalinsting vandring. Men oavsett vore det coolt att gå Caminito del Rey. Den nyöppnade leden, som inte är en via Ferrata är totalt 6,6km högt upp längs en klippvägg. Men det sägs att det finns en Via Ferrata med…

Photo by MEAX

Fler adrenalinkickar?

Sen finns det massa andra roliga saker att hitta på, som ger både små och stora adrenalinkickar, som inte är med på denna lista!

Tycker du att det här inlägget var roligt att läsa?
Tryck gärna på hjärtat och lämna en kommentar!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.