Yoga och Enchiladas

23 november, 2015

Måndagen har nått sitt slut. 4 arbetsdagar kvar den här veckan. Så kort, och så långt på samma gång. Var ruskigt trött i morse, som alla mornar. Men mörka, kalla novembermorgonar hjälper inte direkt. En snusande sambo bredvid sig i en varm säng hjälper inte heller när man ska ta sig upp. Men det gick tillslut, dock inte lika hurtigt tidigt som jag hade planerat. Effektiviserade mina frukostar för något år sedan genom att plocka bort thé, eftersom jag ändå drack kaffe när jag kom till jobbet. Var också grymt snabb när jag var yngre, och för inte så länge sedan, när jag gick upp sådär en timme innan jag skulle var på skolan. Nu har jag tagit efter Daniels sega morgonvanor, och gillar de rätt bra, nu blir det nästan 45 minuter med att laga och käka frukost, och läsa lite bloggar eller andra saker vid köksbordet. Och sen 15 minuter leta rätt på kläder och bli färdig. Ja, min ”fixa håret och sminka mig” -tid är därför väldigt begränsad, fräsiga frisyrer och flashiga sminkningar är alltså inget för mig.

Väl på jobbet blev det jobb med förstudie till ett vettigt CRM-system, och Customer Relationship Management över lag, lite IT-support över Skype och lite mailslingor. Eftermiddagen blev tillsammans med säljchefen och förbereda segmenteringsarbetet som vi har på gång. Jag tror detta var första gången sen jag började jobba som jag faktiskt gjorde ett projekt tillsammans med någon, inte hjälpa någon, eller fixa något åt någon, eller göra något själv – utan samarbeta och faktiskt göra ett projekt tillsammans. Härligt! Jag hoppas att det kan ge oss lite resultat i slutänden med, det vore trevligt.

Efter arbetsdagens slut byltade jag på mig dunjackan, halsduken, mössan och tumvantarna och gick hem (tyvärr fick jag inte ”pulsa hem” det är det bästa!). Burr – vad snabbt vintern kom! Väl hemma möttes jag av att det luktade supergott i lägenheten. Daniel hade ställt in Enchiladas i ugnen och det var 15 minuter till kvällsmat – vilken lyx! Min plan hade egentligen varit att starta veckan riktigt nyttigt och därför köra på kvarg till kvällsmat (var liksom det som fanns) men när Enchiladasen stod i ugnen och det var dukat kunde jag ju inte annat än att äta dem. Supergott! Mums.

Untitled

Untitled

Enchiladas

Efter maten blev det ut i kylan igen och till gymmet. Tredje veckan jag körde yogan. Så härligt att få sträcka ut alla kontorsstela leder och muskler. Rent ansträngningsmässigt är det inte superjobbigt, men jag tror att det är väldigt bra träning för mig ur rörlighetssynpunkt. Faktiskt känner jag mig mer nöjd med detta än med Yin-Yoga. Jag sitter ju still så himla mycket till vardags ändå, så jag tror att det är bra att röra på sig för att sträcka ut leder, muskler och tänja lite på kroppen. Skönt i alla fall. Förutom ”hunden” den är verkligen inte min vän än, sjukt jobbigt för händerna där jag får all tyngd, och om jag försöker ”puta med rumpan” så  att ryggen blir rak, måste jag verkligen böja på knäna och då blir det i alla fall jobbigt för händerna. Sen ovan på det där så måste jag få mina skumt konstruerade armbågar att peka rakt bak med, vilket kan tyckas logiskt, men det är det inte för mina armbågar. Så vilopositionen hunden är den som är mest jobbig för mig – jag jobbar på saken helt enkelt. Skönt var det i alla fall med 85 minuter yoga.

Nu har jag tagit mig hem i kylan igen och det är dags att sova!

God natt från soffan!

Untitled

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.