Dop och fika-lunch

22 november, 2015

En betydligt bättre söndag. Om man kan vakna på fel sida så kan man väl även vakna på rätt sida – idag var det rätt sida! Eftersom vi hade ett söndagsdop som väntade i Eskilstuna var det bara att gå upp tidigt, ja för att vara oss i alla fall. Klockan ringde 08.30  och det var bara att tassa upp och göra frukost. Dagens frukost innehöll samma antal muggar som igår Thé, kaffe och vatten – det gäller att dricka ordentligt med vätska! Sen blev det yoghurt (den nyttiga varianten) och en solrosfrö macka med kalkon. Som vanligt blev det stressigt när vi skulle iväg. Det skulle väljas kläder och hittas en bra tröja till klänningen, och sen hinna sminka sig och duscha och ja… tiden stack iväg som vanligt. En stressad Julia är också en sur Julia och Daniel fick stå ut med lite gnäll innan vi stack iväg (sorry för det!).

Väl iväg så lyssnade vi på musik i bilen och njöt av lite ”road trip”. Jag lämnade över bilen till Daniel hemma hos mina föräldrar och sen bar det iväg till Stenkvista Kyrka (Eskilstuna) för dop av lille Adrian. Ett mysigt litet dop med de närmaste, som var sådär lagom kyrkligt med lite ringning i klockorna, lite lättsamma psalmer, lite obligatoriska böner (man måste ju trots allt ha med lite sådan i kyrkan antar jag) och bra tal av Prästen (som för övrigt var samma som döpte mig för massa år sedan). Storasyster till dopbarnet sjöng Blinka lilla stjärna alldeles själv inför alla, och bugade djupt efter applåderna – sötnos! Adrian var så glad hela dopet och sa inte ett ord. Väldigt fint och en stark novembersol sken in genom fönstren.

Untitled

Stenkvista kyrka

Sen blev det Dop-fika hemma hos Hanna och Jonas. Klockan hade närmat sig 14 då och jag hade bara käkat frukost, så det började kurra i magen. Då är det livsfarligt när någon ställer fram massa fat med fika. Blev äppelkaka med vaniljsås, goda bullar och låtsas-farmors kakor. Mycket gott och Hanna imponerade med sitt allergiminne där hon hade koll på mjölkprotein, ägg, gluten och nötter – vi var ett gäng allergiker och alla fick vi gott fika, eller kanske snarare fika-lunch. Tack finaste kusinen! :)

Efter någon timme och presentöppning – från mig, mamma och pappa och mormor blev det ett Safari porslinset, och en mjukis grävling. Jag och mamma såg den här fina grävlingen hos Nära och Kära i gamla stan för ett tag sedan.

Jag läser Paulas blogg och vet att Molly älskar sin Greta och när vi såg den här fina Grävlingen kunde vi inte låta bli att köpa den till Adrian. Jag hoppas han kommer älska den lika mycket som Molly älskar Greta. Han kramade den direkt när han fick den så Hanna fick vara snabb att klippa bort lappen – så det verkade i alla fall lovande!

Sen var det dags att åka hemåt, pappa passade på att köra hem mig, mamma och Mormor Siv till hennes Åbacken där vi prata lite innan jag och mamma tog en promenad hemåt i kylan. Hade glömt mössan hos föräldrarna så det blev kallt om öronen, vad snabbt vintern kom!

Sen blev det hem till föräldrarna för mammas köttfärsås och spagetti (fast den var slut – så blev skruvar). Trevligt att hinna prata lite med dem med innan hemfärd till Stockholm.

En bra dag – som gått väldigt snabbt. Nu ska jag och Daniel nörda (spela) lite, sen är det dag att sova. Ny vecka, nya utmaningar.

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.