Veckans Yey och Nästa Hey – Kvällsdopp och Helsingfors

15 juli, 2018

Veckans Yey – Kvällsdopp

Jag tycks klara de här höga temperaturerna fantastiskt bra den här sommaren. Är ju verkligen inte någon som älskar att gassa i solen och håller mig hellre i skuggan än att smälta bort på en strand. Vet inte om det är några års träning som gjort kroppen mer van vid höga temperaturer. Att jag inte blir lika stressad av att bli varm, kanske gör att jag mår bättre trots värmeböljan. Just nu njuter jag mest faktiskt! Härligt med riktig sommar! Är också så himla glad att vi inte bokat resa utomlands – som vanligt.

Förra året var ett undantag, när jag var i Lissabon för att surfa (även om det nu blev en begränsad mängd surf…). Jag är av åsikten att den svenska sommaren bör avnjutas i Sverige. Jag åker mer än gärna utomlands, men när Sverige bjuder på regniga dagar och kyliga vindar.

Just nu försöker jag verkligen uppskatta att bo vid sjön – och ja – det gör jag! Att kunna springa en sväng och sen kasta sig i sjön precis varenda gång om jag känner för det. Det är lyx. Att bo så här nära vattnet. Det är för mig ren och skär lyx. Det om något är guldkant på tillvaron. Avståndet till närmaste affär och att inte ha restauranger runt hörnet – det vägs upp av det här. Jag måste bara komma ihåg att lägga de här kvällarna, dagarna och veckorna i ryggsäcken – så jag kan plocka fram och minnas de när mörka Novemberkvällar inte är lika charmiga.

Veckans Yey - Kvällsdopp

Lördagsmys efter kvällsdopp, men bok på balkongen <3

Man vet att man unnat sig många härliga kvällsdopp, när håret går att styla utan produkter och armhålorna börjar se ut som ett feministiskt statement. Men ni behöver inte oroa er – det är ordnat nu. Det var rätt skönt att duscha med! Badrummen efter vinterns renovering blev super! (Och jag inser att jag inte har visat er de ordentligt än – skärpning!)

Nästa Hey – Helsingfors

Det är ju då jag, Putin och Trump som håller till i Helsingfors i veckan. Schysst ändå att de bjöd in mig!

Okej, kanske inte riktigt. Trump landade precis på Vanda-flygplats enligt nyheterna och mötet äger rum imorgon. Jag ska dit på tisdag. Passar på att köra lite strategimöte med säljchefen när Sverige gått in i sommar-dvala. (Kan upplysa om att Finnarna inte är så mycket bättre). Det är ganska så dött just nu.

Men för det är det inte lugnt. Visst tempot går väl ner en del när det är 29 grader varmt och mailkorgen har lugnat sig lite. Men det är nu jag stökar undan allt det där som legat på hög under våren. Den våren som jag trodde skulle vara lugn, eftersom jag var ny. Tji fick jag – den var allt annat än lugn och det där om att vara stressad på jobbet fick en ny innebörd. (Certex-andan fick liksom också en ny innebörd).

Men jag ser fram emot att besöka Helsingfors i veckan. Förhoppningsvis sätta en bra grund för hösten. Fysiskt träffa kollegorna (mycket webbmöten blir det!). Men det jag sett av Helsingfors innan har varit positivt! Förra gången i julskrud, andra gången bara flygplatsen och nu förhoppningsvis Helsingfors i all sin sommarprakt.

Nästa Hey - Helsingfors

Helsingfors i vinterskrud – men utan snö

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply pilla 16 juli, 2018 at 18:19

  Håller helt med dig om att sommaren är bäst i Sverige! Kör tre långweekends i sommar och plockar ut lite övertid sedan sparar jag semestern till November och februari då man behöver den som bäst. Hälsa Trumpen, du kanske skulle lära honom lite vett!

  • Reply Julia 16 juli, 2018 at 19:48

   Långweekends låter inte fel! Grymt sprunget på Mauritius Maraton btw! Älskar egentligen att planera in långresor på höst eller vår. Men blir nog inte så i år. Los Angeles förra året var riktigt skönt! Jag tror tyvärr att den mannen är bortom räddning….

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.