Veckans Yey och Veckans Nay – hemma igen och träning

9 juli, 2017

Veckans Yey – Hemma igen

Borta bra men hemma bäst som man brukar säga. Jag älskar att resa. Det är liksom livets salt och peppar – funkar utan men är inte alls lika gott! Men efter att ha varit borta en vecka själv, och dessutom hunnit med infektioner och sjukhusbesök så var det rätt gött att komma hem.

Mamma kom förbi en sväng på måndagen när jag var ledig och kolla läget, tog en promenad och käkade sallad med räkor. Så skönt att hinna landa lite hemma innan jobbet drar igång igen. Tips till er alla när ni vet att ni landar sent efter semestern. Har ni möjlighet att ta en dag till ledigt dagen efter – do it! Så värt det. Dessutom gjorde det att den här veckan blev en kortvecka.

Sen var det såklart mysigt att komma hem till Daniel igen. Jag tycker fortfarande att det är värt att åka bort själv, för det är först då man åter igen kommer håg vad det är man har hemma. Det är nyttigt att vara ifrån varandra – kort som länge. (Ja inte för länge då…)

Sen var föräldrarna över och käkade grillat i fredagskväll en sväng också. Så jag har passat på att fylla upp min ”social-mätare” den här veckan. Man brukar ju prata om ”paj-bitar” som ska vara bra fördelade mellan fritid, arbete och familj. Jag tycker om att se det som mätar. Ni vet sådana man har i TV-spel för liv. Här har vi tre mätare fritid (egentid kanske), arbete och familj. Att fylla på en har en tendens att få det att minska i de andra. Så det gäller att planera sina 24 timmar väl. För vi behöver alla de olika delarna i livet.

Veckans Yey - Hemma igen

Veckans Nay – Träning

Veckan innan Portugal hade jag bra flyt. Fick in 4 eller 5 pass trots en ganska intensiv vecka. Simning, löpning och styrka fanns med. Kändes som att knät var bättre efter många månader av strul och ett snällt 30 minuters intervallpass utan knäskydd fungerade. Så skönt!

Sen kom det liksom ett rött ben emellan och semester spenderades betydligt mer liggandes och sittandes än vad det var tänkt. Blev ju lite surf och endel promenader så jämför med en vanlig kontorsvecka var det väl inte så illa. Men någon superbra träningsvecka var det ju inte.

Den här veckan har liksom inte varit bättre. I måndags tog jag och mamma en 6km promenad och det var inte benet supernöjt med – så det blev att vila resten av dagen. Prövade några armhävningar på tisdagen men vaden gillade inte alls den belastningen. Så resten av veckan har blivit vila, men inslag av kortare promenader. Så träningsmässigt är den här veckan NAY! Men förhoppningsvis kan nästa vecka börja rulla på som vanligt egen. Det ser jag fram emot. Nacken uppskattar inte min stillasittande livsstil. Så fort jag inte rör mig ordentligt blir jag stelare än vanligt och får huvudvärk. Så dags att röra på fläsket igen!

Veckans Nay - Träning

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.