UFC-fight night, Länsberg – Cyborg

25 september, 2016

Länsberg skriver historia, en blodig sådan – säger expressen. Det märkte vi! Efter att ha firat med en försenad födelsedagsfest avslutade jag och Camilla natten, eller kanske snarare började söndagmorgonen med att se UFC 95, Länsberg – Cyborg från Brasilien, där av den fina tidsskillnaden.

Vi hade avslutat lördagskvällen kring klockan 01 för att sedan väckas igen vid 04:00 för att se på UFC-fighten. Väl uppe framför TV:n lyckades vi får bättre koll på när Länsberg – Cyborg matchen gick och konstaterade att den var 5 matcher a ca 15minuter senare. Vi tackade därför för oss ytterligare en stund och satte klockan på 05:45.

Linda Länsberg är en av Sveriges skickligaste thaiboxare, som nu mer har tecknat kontrakt för UFC och sadlat om till MMA. Linda var med på MMA Academy i somras och verkar vara världens mest jordnära och härliga tjej, men med ett jädra drag i nävarna. Hennes säkerhet i oktagonen kan man inte heller tvivla på när hon väljer att köra sin premiärmatch i UFC mot den nästintill fruktade Cyborg som hade 14vinster och 2 förluster innan denna match. Varav i princip alla på knockout i första ronden.

Oavsett nattens resultat har Länsberg skrivit historia, första svenska tjejen i UFC. Och dessutom Main Event – mot Cyborg. Respekt!

Två stycken taggade (och pixliga) tjejer inför första ronden!

Untitled

Tyvärr blev det ingen vinst för Länsberg, som kämpade tappert men slogs blodig av Cyborg. Men med tanke på att Cyborg avslutat majoriteten av sina matcher på knock i första ronden, så gjorde Länsberg ett mycket bra jobb med att inleda och kämpa på in i andra ronden.  Ett igenbommat öga senare och en bruten match gör Länsberg ändå ett imponerande uttalande om att hon haft en riktigt kul match men att Cyborg var tuffare än hon trott.

Cred till Länsberg, och det här lär inte vara det sista vi sett av svenska tjejer, eller Länsberg, i UFC! Kör hårt! Den här matchen ger en helt annan betydelse till ”Fight like a girl”! Girlpower deluxe!

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.