Ueno-parken i Tokyo

25 september, 2016

En av dagarna i Tokyo tog vi vårt pick och pack och begav oss till Ueno-parken. I Ueno-parken hittar man även Tokyos nationalmuseum, för den som är intresserad av det. Själva hade vi redan besökt ett museum samma dag och kände att det fick räcka med att se National Museumet från utsidan.

När man åker till Tokyo förväntar man sig, eller i alla fall jag, det här klassiska Japan:et som man ser på filmer. Med tempel, vackra träbyggnader och gammal kultur. Och visst, den finns där. Men främst är faktiskt Tokyo skyskrapor, skyskrapor och åter skyskrapor.

Ueno-parken tillhör en av de större parkerna och grönområdena i Tokyo och här hittar man även det klassiska Japan, som Gojo Tenjinsha- och Hanazono Inari-helgedomarna, eller det det vackra templet vid dammarna.

Tempel Ueno-parken

Som vid övriga tempel i Japan finner man dessa vatten kärl, detta vaktat av en vacker drake. Här tvättar man händerna innan man stiger in i templet.

Vattenkärl Ueno-parken drake

Den här parken, till skillnad från några andra vi besökte kändes mer som en park som var i bruk. Här hittar man djurparken, en ”OS-by” där man förbereder för OS i Tokyo 2020, national museumet, konserthall och bibliotek. Här blandas vackra miljöer och praktiska användningsområden. Det är kanske inte den bästa parken för helgens pick-nick, men väl god för söndagspromenaden!

Själv hade jag fått klart för mig att coola kickar, på coola platser är skiten och jag kunde ju så klart inte vara sämre. Så vi håller tummarna för Muay Thai till OS 2020, #roadtotokyo2020. Och just det…. tur att man har lite självdistans ;)

Ueno-parken Road To Tokyo 2020 Muay Thai

Det var vackert och lugnt att gå runt i parken, tyvärr var det också en hel del mygg där medans vi var på plats. Mina korta jeansshorts hjälpte inte mycket och jag ägnade sista timmen åt att typ bita mig i tungan för att inte sätta mig ner på marken och klia sönder benen. Alltså jag och myggen – vi har liksom en väldigt nära relation. Där jag är bytet och myggorna fullkomligt käkar upp mig. Tur att jag inte får några svullnader alls av myggbett heller (ironin flödar).

Trots det kan jag verkligen rekommendera en sväng till Ueno-parken. Statsdelen runtomkring erbjuder även restauranger och shopping. Så när du har fått nog av kultur kan jag rekommendera en glass på Baskin-robbins vid gallerian i Ueno-stationen.

Ueno Seiyoken skylt

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.