Drömmen om Sumo

23 september, 2016

Vad är mer Japan än Sumobrottning? Typ inget eller hur?!  Okej, det är i varje fall väldigt mycket Japan!

Redan hemifrån Sverige försökte vi boka Sumo-biljetter. Men det visade sig inte vara så lätt. Är man i Tokyo är man liksom inte själv med att vilja göra olika saker, utan det finns alltid en drös andra som man slåss om biljetterna med.


Hemifrån visade det sig att de ända biljetterna som gick att få tag på till Septembertävlingen var dyra ”japanska” platser. Ni vet när man sitter på knäna på en kudde. Alltså tyvärr, men vi trodde inte vi skulle klara av det en längre tid. Man blir så sjukt stel av den positionen.

Andra alternativet visade det sig sedan, väl på plats, var att vara på plats på arenan väldigt tidigt på morgonen och där köp de ”free admission” biljetter som fanns som innebar västerländska sittplatser under hela dagen. Här fanns dock ett begränsat antal och Ryogoku området, där National arenan Kokugikan ligger, låg en bra bit bort  från vårt hotell och biljetterna släpptes 08.15 vilket gjort att vi behövt vara på plats mycket tidigt.

Så tyvärr hann vi inte med någon Sumo-brottning. Det är fortfarande kvar på min lista över coola saker som jag vill göra i Japan.

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.