Sumidafloden och Odaiba

26 september, 2016

En tur på Sumidafloden och ett besök på ön Odaiba stod på dagsschema en vanlig torsdag i Tokyo.

Sumida floden rekommenderades för att man skulle få en annan bild av Tokyo. Och visst, man såg den från floden och det var väl trevligt att åka lite båt. Och det var inte dyrt. Men man klarar sig också utan det. Har man tid och lust, visst! Hinner man inte med det – no worries, du har sett Tokyo ändå.
DSC04147

Tyckte däremot att det var kul att se hamnen från floden. På Certex är nämligen stora hamnar en av våra kundgrupper och hamnar symboliserar ofta ”transport” därför var det extra kul att se den här hamnen på avstånd. Som jag är ganska säker på funnits med på ett flertal bilder man kan köpa på just ”stora hamnar”. Lite imponerande ändå! Som en ö kan man ju, inte helt taget ur luften, gissa att leveranser med båt för importvaror är ganska vanligt!

DSC04155

Det var också riktigt smidigt att ta sig till ön Odaiba med båten. Där spenderade vi eftermiddagen, men jag rekommenderar er verkligen att planera in en dag på Odaiba. Det fanns mycket att se och göra!

Traska runt på trägångarna och titta ut över Tokyo. Sup in rainbow bridge i nattmörkret – fint! Men se till att inte försöka gå tillbaka över den för sent, då är den nämligen stängd. Vi försökte, men hann med sista tunnelbanan från Odaiba istället. Tänk på att ha koll på tunnelbanan om du vill slippa åka taxi, eller gå en väldigt lång omväg! 

DSC04163

På Odaiba finns åtminstone två stora shopping gallerior. Dessa skiljer sig från många inne i city, och är mer västerländska med ”vanliga märken” och du kan hitta  amerikanska märken som t.ex American Outfitters.

DSC04179

Här finns också ett stort (världens största sägs det) pariserhjul där man kan blicka ut över staden. Och för den orädde finns helt genomskinliga korgar (om man orkar vänta – de är totalt 4 av de i pariserhjulet).

Untitled

Utöver shopping och fina miljöer finns här Mega Web, toyotas grymt stora showroom. Här snackar vi inte bilhall, utan lekplats för bilentusiaster och barn. Åk med i ett rally inne o deras egna inlevelsebio. Kör tävlingar i spelstolar. Pröva VR genom att sitta med på en åktur. Kör Segway, provsitt bilar, kör vanliga bilar på testbanan, eller den mindre varianten för barn. Kolla shoppen eller inspireras av framtidensbilar, eller bilar som är handikappanpassade. Mycket imponerande! De är värt några timmar!

När ni tröttnar kan ni spela spel i den närliggande spelhallen under pariserhjulet. Den bästa i Tokyo enligt oss (men fiskspelet med levande fiskar var bara gross!). Det rekommenderas också att ta en crêpes i ”farfars” crêperia inne i spelhallen! Mums!

Odaiba – helt klart värt en utflykt. 

(När vi var där förbereddes även Tokyo Ultra, ett gigantiskt DJ arrangemang som jag tror kan vara grymt häftigt att se. Många tusen förväntades dit och arrangemanget ökar i antal varje år!)

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.