Crosstraining arena lunchträning och MC-tur

30 maj, 2016

Måndag betyder lunchträning, så är i alla fall tanken, även om det nu inte alltid blir så. Men idag blev det så! Jag och kollegan körde ”Fresh crosstraining arena” som lunchpass. Det är ett en av PT:na på gymmet som kör i princip ett cirkelpass runt crossfitburen. Jag tycker det här passet är superbra och man kan verkligen anpassa det efter sig själv. 45 minuter och man är genomsvettig!

Passet körs 3 varv, men varvning in cage och off cage.

In cage idag var:

  • Burpee hopp upp till stång en chin (eller försök till chin) och sen ner i burpee igen.
  • Russian twist med 5kg vikt
  • Rodd i TRX-band
  • Bänkpress (varv 1:20kg, varv2-3:30kg)

Off cage idag var:

Varv 1 – rörlighet:

  • Djup benböj, räta ut och toucha fötterna med händerna, böj ner i knäböj och sträck armarna uppåt
  • Mountainclimbers, fast man sätter ner foten framme vid handen och roterar sedan kroppen mot knät och sträcker upp armen ovanför sig.

Varv 2 – statiskt:

  • Ett benböj, stanna kvar nere
  • Plankan

Varv 3 – flås:

  • Benböj med upphopp
  • Situps med touch över huvudet och touch på tårna.

Passet är alltså 3 varv, var av varv 1+2 är 45sekunder långa set och varv 3 är 20 sekunder lång set. Man varvar ett in cage med ett off cage. Superskoj. Jag lyckades dessutom göra 1 chin på varje varv (resten var försök men gick inte hela vägen), det går framåt! Riktigt tidseffektivt att köra lunchträning och sedan kunna spendera eftermiddagen med andra saker, till exempel med att åka MC!

Jag har flera helger tänkt ta ut och lufta motorcykeln, men då det varit regnigt, kallt eller jag har haft andra planer så var det inte sedan i April som jag hade haft ut den. Så det var minst sagt dags. Därför blev det en tur med MC:n när jag kom hem från jobbet.

Sådär 10 mil på fina vägar Täby-Brottby-Stoxxa-Arlanda-Upplands Väsby – Täby. Efter att ha kört några dagar fram och tillbaka till Stoxa och MaskinExpo hade jag hittat några riktigt fina motorcykelvägar. Små, krokiga, asfalterade och inte mycket trafik. Perfekt! Hade faktiskt kört där redan förra året, men då jag inte hittade så bra i området då hittade jag aldrig tillbaka sen. Men efter att ha kört till Stoxxa med bilen och med GPSen några dagar nu, så hittade jag både ut på snirkelvägarna och tillbaka utan GPS.

Skön tur, som sedan avslutades med grillat tillsammans med Daniel. Bra måndag helt enkelt!
Vad har du hittat på?

MC-tur

Jag passade på att ”pimpa kontoret” med handduken efter lunchpasset med – visst blev det fint ;)

Lunchträning och kontorspimp!

Lunchträning och kontorspimp!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.