Svartkål och styrelsemöte

18 januari, 2016

Ingen har väl missat 2015 års hype, grönkålen, men har ni testat svartkål? Mamma bjöd på det hemma för någon månad sedan och när grönkålen var slut i affären blev det inhandling av svartkål för min del. Jag har sedan en tid tillbaka en favorit när det kommer till maträtt med grönkål – nämligen den här grönkålspastan. Men nu i och med att jag försöker bli ”fit for fight” så platsar inte riktigt pastan in, men kålen är ju inga som helst problem. Så idag blev det en improviserad svartkålswok med chipotelkyckling.

Svartkålswok

Kanske inte världens mest mättande rätt, men som en lunch eller enklare middag funkar den perfekt.

Svartkålswok

  • 100g svartkål
  • 2 morötter i slantar
  • Gurka i skivor
  • 1 Avokado

Skär svartkålen (eller grönkålen för den delen) i stimlor, stek tillsammans med tunna morotsslantar på relativt hög värme i en stekpanna. Salta och peppra och stek tills moroten och svartkålen blivit önskvärt mjuk.

Chipotelkyckling

Skär kycklingfilé i skivor, blanda med chipotelpast och soja, salt och peppar och stek tills kycklingen är färdig. Blanda ihop med svartkålswoken.

Avnjut tillsammans med gurka och en avokado i bitar!
(Med 175g kyckling landar detta in på 384 kcal 43g Protein, 19g Kolhydrater och 15g fett)

Efter denna måltid var det dags för styrelsemöte med bostadsrättsföreningen och där har jag spenderat min kväll mellan 19.30 och 22.15. Det tar sin lilla tid.

Nu är det dags att sova och upp tidigt imorgon för ännu en arbetsdag! Men också första besöket hos naprapaten Stian på Wedemo för rörelseanalys . Wish me luck!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.