Fossildrottningen och vinterpromenad

16 januari, 2016

Dagen har bestått av mycket läsning i soffan, Fossildrottningen av Michael Mortimer är den jag för närvarande läser. Ett av målen för 2016 var att läsa mer, så det försöker jag lägga lite tid på, om än 20 minuter innan träningen när jag hinner. Idag blev det dock lite mer tid. Fossildrottningen är uppföljaren på Jungfrustenen som jag läste förra året. En riktigt spännande roman och under pseudonymen Michael Mortimer gömmer sig två svenskar, Daniel Sjölin och Jerker Virdborg. Beskrivningen av författarna i boken är att de skriver äventyrsromaner och om naturvetenskap och det är en ganska bra beskrivning om vad Fossildrottningen och Jungfrustenen handlar om.

Huvudkaraktären är en svensk tjej, Ida som blir inblandad i en riktigt äventyrlig historia som sträcker sig över Sverige, Finland, Ryssland och Ukraina (hittills). Romanen besitter de flesta viktiga delar som en äventyrsroman ska ha. Kan rekommenderas! Sista delen Blodsystrarna finns också ute nu, fast bara inbunden än så länge vad jag har sett.

Fossildrottningen av Michael Mortimer

Utöver soffhäng med läsning har jag hunnit med en vintrig promenad i vad som telefonen talade om var -18 grader. Kändes dock inte så kallt. (Borde verkligen införskaffa en termometer, är ju liksom inte en jätteinvestering). Körde min -30 jacka (Den tjockaste jag har som jag använde när det var riktigt kallt i Luleå) underställ, ylletröja, termobyxer, Patagonia stövlar, Hestra tumvantar, tjock mössa och lång halsduk. Jag kan tala om att i den munderingen behöver man inte frysa! Fick öppna upp jacka en del efter att ha gått en halv kilometer för att det var så varmt. Var dessutom tvungen att vädra händerna emellanåt för att vantarna inte skulle bli helt fuktiga – nackdelen med att ha bra cirkulation i händerna för det mesta!

Solen sken och jag kunde inte missa att ta en promenad i det härliga vintervädret!

Näsbypark

Vintermundering

Sen blev det mer läsning i soffan när jag kom hem och nyss lite ihopslängda kikärtsbiffar. Har aldrig gjort det förut men de blev riktigt goda. Hittade det här receptet på kikärtsbiffar när jag googlade (världens coolaste källa ;) och det var enkelt och gott. Men jösses vad jag måste fixa en ny mixer, min röda från OBH nordicas chili serie är så extremt dålig. Visst är det kanske inte superlätt att mixa kikärtor och lök, men det tog mig typ en kvart och 30 vändningar med slickepott och en separat bunke för att det överhuvudtaget skulle gå. Nej – ny mixer Måste det bli!

Kikärtsbiffar

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Frida G Svensson 18 januari, 2016 at 19:16

  det låter som en riktigt härlig bok! tack för tipset! ha en trevlig kväll! kram på dig

  • Reply Julia 18 januari, 2016 at 22:57

   Den är riktigt bra faktiskt! Värd att spendera några timmar på!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.