Surdegsbröd och löpning

14 mars, 2021

Så skulle man kunna sammanfatta mina senaste helger – surdegsbröd och löpning. Det goda från två världar skulle man kunna säga! Surdegsbakningen går i perioder men är riktigt skoj. Det kräver dock sin planering. Så här i Corona-tider när man är hemma mycket är det perfekt. För surdeg kräver egentligen inte mycket effektiv tid, däremot kräver det mycket väntan och mycket jäsning. Och såklart en del planering för att slippa baka mitt i natten (been there, done that!).

Enda nackdelen med brödbaket är ju att frysen snart svämmar över av surdegsbröd. För trots min förkärlek för carbs så måste det ju ändå vara någon måtta på brödintaget. Så vi kan väl sammanfatta det som att efterfrågan är inte i linje med tillgången helt enkelt. I-landsproblem, minst sagt.

Så för att mixa upp brödbakandet och matlagandet så blir det även en del träning. Från att under största delen av hösten tränat 6 pass i veckan har jag nu ändrat om planen endel och nöjer mig med 5. Som vanlig motionär och dessutom ett rätt krävande heltidsjobb känns det inte klokt att pressa kroppen allt för mycket. Jag har dessutom lagt in så att två av dessa pass är styrkepass. Det är inte speciellt kul, meeen, det är bra för kroppen (och för utseendet!). Kan återkomma till vårens träningsupplägg vid ett annat tillfälle. Just idag innebar det dock en timme i lugnt tempo, så blev milen på hemma plan. Otaggad till 1000 men skönt att ha varit ute ändå! Plockade även in den sista led-belysningen så nu anser vi väl officiellt att det är vår här!

Nu ska jag mysa med lite av det där nybakade brödet från i morse, innan det är dags att knyta ihop påsen för den här veckan och ladda inför en ny!

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.