18 kilometer påsklöpning

21 april, 2019

Ingen har ju missat det härliga påskvädret vi har. Från ingenstans dök sommarvärmen upp och vinterskorna åkte in i förrådet. (Nyputsade redo för nästa härliga vintersäsong). Idag stod långpass på träningskalendern. Närmare bestämt 18 kilometer löpning.

Det krävdes en sovmorgon, (som varje helg när det finns tid!) och en god frukost och mentalt pepp för att knyta på sig dojorna och ge sig ut i spåret. Idag blev det faktiskt milspåret på andra sidan Strängnäs. ”Min mil” hemma ikring börjar bli lite tjatig och att springa förbi grannarna flera varv känns sådär. Dessutom visade det sig att det jag trodde var milspåret i stan, faktiskt är 9,4 kilometer. Om man dessutom genar lite i slutet får man en perfekt 18km runda (alltså två varv) med lite nedvarvning. Att någon bestämde sig för att göra spåret 9,4 km från början – det är ju en helt annan historia.

Jag vill också passa på att ge Strängnäs kommun en känga, för skyltningen i spåret är bedrövlig. Hälften av skyltarna var nedrivna och var det inte för att jag tidigare gissat mig runt i spåret + att det fanns en ”här är du -karta” som jag efter ytterligare gissande lyckades ta mig runt på rätt spår. Om man inte är van vid att läsa kartor – eller känner sig lite osäker för att gå fel. Då är detta spår inte bra. Så Strängnäs kommun – ut och fixa skyltar i Kvitten spåret. När ombyggnationen var klar hade ni väl kunnat greja det?

Men bortsätt från det så var det en riktigt härlig tur. Första rundan för säsongen i linne! Och trots pollen ute så gick det förvånansvärt bra! Sprang ett varv – stannade till vid bilen för några klunkar vatten och en tugga av en proteinbar för att sedan direkt springa vidare på varv två. Väl tillbaka i bilen smakade den kalla Nocco Miami så gott. Man måste ju lura sig själv att se fram emot något. Var dessutom glad att jag sprang om folk även på andra varvet. Folk som sprang/gick iförda långärmade tröjor – det var bortom mitt förstånd.

Veckan som kommer

I och med det är den här träningsveckan slut och även om helgen fortsätter imorgon så börjar nästa träningsvecka om – redan imorgon. Den här veckan som kommer är smockade med jobbevent och hur träningen ska få plats är fortfarande ett mysterium. Men får jag in ett pass imorgon (om benen pallar) så kanske jag kan få ihop den. Det beror lite på om jag lyckas få med mig löparskor i handbagaget – med packning för 4 dagar… Det mina vänner är nog veckans största utmaning om jag tänker efter!

Nästa helg blir det inga 18 kilometer – då blir det 20. Up, up and away – mot maran!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.