Storstädning 01.30 och Stormen Helga

4 december, 2015

Hej från ett mycket blåsigt Öland. Klass 1 varning i stora delar av Sverige inklusive Kalmar län (men exklusive Öland, så här är det väl klass 2 som resten av Sverige utan klass 1 varning). 

Jag är glad att vi valde att åka till Öland igår – innan det utfärdades varningar om att hålla sig hemma. Idag hade vi nog funderat både en och två gånger innan vi gav oss iväg 50 mil i bil. Men resan igår gick utan problem. 01.30 var vi framme i sommarstugan. Så mysigt att vara här. Däremot visste vi vad som väntade oss – fluginvasion där 99,9% är döda på golvet och de är inte några utan flera hundra. Så det var bara att riva fram sopkvast och dammsugare och medans Daniel körde övervåningen våttorkade jag hela undervåning. Så vid 03 var det dags att sova efter städning, uppackning, tandborstning och bråk med den blinkande microklocka (att en sån liten klocka kan lysa upp så mycket!).

Av den anledningen blev det inte uppgång förrens strax innan 12. Då var vädret fortfarande okej och bara halvblåsigt. Vi satte på oss jackor, långkalsonger och mössa och vandrade iväg till ICA för att köpa ”Ölandsfrallor” som är en tradition hos Daniel när man är på Öland. Det är dock inte så närma som man kan tro och 10 000 steg senare var vi hemma betydligt tröttare och med kallare öron, trots mössan, eftersom Helga börjat leta sig fram. 

Sen har vi stannat inne resten av dagen och inte gjort så mycket alls och lyssnat på vinden som vinit runt knutarna. Lamporna blinkade ett tag men vi klarade oss utan strömavbrott. Vi har även kört lite luftpistolsskytte efter att Daniel lagt en timme på att bygga ett ”kulfång” eftersom det var för kallt och blåsigt för att gå ut. Jag har läst bloggar och smsar kompisar. Tja – en slö men skön dag.

Nyss blev det lite hemgjorda ”pizzor” och M.I.G spelande- perfect end to a lazy day.

  

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.