Kalk och Burgare

5 december, 2015

Idag har jag och Daniel influerats av att få stugan för oss själva en helg långhelg och av alla Facebookstatusar med nya villor och renoveringar och av alla bloggare som köper nya fina villor. En stor villa med förvaring och egen tomt vore väl ändå igen helt fel! 

Det är få saker som är så rogivande som att åka mitt ut i mörkret och få gå in i sin egen lilla stuga, tända lampor och ljus och njuta av kvällen.

Idag under dagen har vi varit ute på lite äventyr. I sann bloggande tänker jag hålla lite på det och avslöjar vad vi pysslat med under veckan!

När det mörknade kom vi i alla fall hem (tja vid strax efter 15 det är ju trots allt december i Sverige…). Passade på att byta om till något mer presentabelt – läs mindre gammal T-shirt och annan collegetröja, semester-mood-style.

Sen tog vi bilen in till Löttorp och käkade middag på Kalk som vi spanat in sen i somras. ”Gourmetburgare och nöje” är deras slogan och den beskriver stället rätt bra. Som ett Stockholms hak på Öland – fräscht och med lite industri touch.

   
Jag käkade en supergod skördeburgare med perfekt mediumstekt kött, ädelost och lingonchutney. Mmm så gott! 

 
Baren ägde en imponerade mängd flaskor, jag tog dock på mig ansvaret som förare och drack en helt klart superblaskig alkoholfri Mariestad. Daniel drack en Alla tiders Ängöl från kvartersbryggeriet i Kalmar. Helt klart bättre investering! Drinkarna, både med och utan alkohol på menyn såg väldigt lockande ut.

  
Julpyntet var på plats och julbordet står serverat imorgon. Börjar verkligen längta efter julmat nu. Ja, jag gillar mat ;)

Just därför så blir det träningspass i stugan nu och sen softning framför TVn med en film. Myslördag!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.