Steningevik och legokranbilar

1 december, 2015

Idag började våra strategidagar med ledningsgruppen, och jag skojar inte – som jag har längtat! Det är så välbehövt. Vi har så mycket idéer, kompetent personal och så mycket skrot i bagaget. Det här är så välbehövligt och jag hoppas på två riktigt givande dagar!

Dagen började som vanligt på kontoret, mail, InDesign och diverse annat (telefonförsäljare – så trött…) efter lunch (bulgur och Quorn Bolognese varför variera sig) satte vi ingång. Repetition av senaste strategidagen, lite siffror och lite inspiration till morgondagen. Vid 15 gav vi oss iväg till Steningevik på konferens. Diverse destinationer utomlands hade varit på tapeten men det landade 30 min från Täby – Steningevik (bredvid Märsta). Men det är fint här, vad vi sett än så länge var ju liksom mörkt när vi kom (I know – crazy eller hur, men det är ju liksom det i Sverige så här års!)

Väl framme fick vi hoppa in på rummen och sedan mötas upp i konferensrummet där dagens första utmaning stod på agendan. Nämligen producera en Kranbil. Övningen gick ut på att vi delade in ledningsgruppen i två lag, ett på 3 (mitt lag) och ett på 4a. Sen fick vi varsin förpackning med lego och skulle så fort som möjligt montera kranbilen som fanns där i. Problemet? ”Någon” hade klippt isär hela manualen som var i en enda röra och öppnat alla påsar. Vi började med att sortera och strukturera och hjälptes sedan åt att bygga bilen. Var några minuter söligare än de andra, på 3 man, men till en lägre ”kostnad” för en producerad bil. Sen hade vi så klart lite diskussioner kring hur man kan effektivisera processer, hur man kan tänka och räkna på det osv. Sen fick vi slås ihop som ett lag och bygga en bil igen och gemensamt strukturera hur man mest effektivt skulle göra för att bygga bilen så fort som möjligt. Imorgon ska vi prata processer för Certex Svenska – måste säga att det här var ett riktigt bra intro.

Sen blev det 150 benböj på hotellrummet (första luckan i någon ”träningskalender” kändes spontant lite overkill med 150st, men ja bättre än att inte göra någon träning idag!). Strax efter 18 blev det en Pale Ale från Knivsta i baren och sedan fyra rätters julinspirerad middag i restaurangen. Supergott! 

Julen hade kommit till Steningevik!

   
   
Sen blev det dart med hela gänget. Jag började med en pil i julpyntet, en utanför och en på tavlan. För att sedan hitta fokus och några kast in leda tävlingen. Vi hade dock riktigt bra regler så det svängde snabbt och istället för 98poäng som jag hade under min ledning slutade jag på 7poäng – svagt avslut. Men trevlig kväll!

Imorgon blir det utveckling av Certex Svenska för hela slanten!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.