Gorm och vinteroutfit

30 november, 2015

Vaknade till en svart fönsterruta full av stora blöta droppar. Stockholms variant av stormen Gorm. När jag käkade frukost, med adventsljusen tända och mörkret utanför fönstren kändes det verkligen som svensk vinter. Det där omslutande mörka mörkret som liksom är karakteristiskt för Sverige. Det där kalla mörkret. Inte som utomlands när det är mörkt, men man liksom hör cikador och känner värmen. Utan det där kalla råa mörka som liksom bara finns här uppe i norden. Just då kändes det rätt skönt att få sitta inne.

Ägnade sedan en stund åt att läsa om Stormen Gorms framfart i Södra Sverige. Livrädda flygplanspassagerare, avstängda vägar och massor med hushåll utan el. Passade på att se en bit på en SVT-sändning med en reporter utanför Öresundsbron som höll på att blåsa bort. Kort sagt – det blåste som fan. Så regnet och mörkret kändes ganska lätt. Det var ju ändå inte storm.

Morgonens outfit till jobbet blev därför den ståtliga blandningen av rosa/lila regnjacka och svarta regnbyxor. Combat-halsduk, mössa och skinnhandskar. Det snopna – det hade slutat regna när jag kom ut. Men det skyddade ju i alla fall mot vinden. Dessutom tänkte jag att om det nu ”Gormas” i resten av Sverige kan jag ge mig sjutton på att det kommer regna när jag ska gå hem om jag inte har regnkläderna med mig. Nu gjorde det ju inte det sen. Men som sagt… om.

Dagens jobb blev Power Point och marknadsstrategi. Lunchmöte med NCC och eftermiddagsmöte med vår CSR-ansvarige på AxLoad. Det börjar hända saker! Sen avslutade jag dagen med att svänga ihop ett julkort från Certex – stållinor, snö och stöd till rädda barnen, det kan ju liksom inte gå snett! Sen blev det hem efter 18 och värma på lite rester från igår (Quorn Bolognese och Blomkålsris). Sen lyckades jag som vanligt vänta in i sista sekunden så det blev stressig iväg på Yogan. Säger som Borat – Perfekt uppvärmning inför Yoga att tokstressa dit – NOT! Yogan är däremot SÅ välbehövlig för stela mig. Att få sträcka och röra sig i ytterlägen är det min kropp behöver. Jag har nog haft rörlighet som en annan 70-åring sen jag var 10år ungefär – bättre sent än aldrig att försöka göra något åt det. Hej kylskåp!

Burrigt hade det i alla fall blivit ute när jag skulle till gymmet och jag lämnade regnkläderna hemma och satte på mig dunjacka och vintermundering. Nu är det snart December!

 

Vintermundering

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.