Southside Battle 6 Lucia och julstart

12 december, 2015

Idag har jag varit på min första Thaiboxnings gala – Soutside Battle 6, Lucia i Haninge. Jag har själv inte gått match, men var och tittade på Camilla, Elin och Domingos som gick matcher idag. Camilla gick sin första D-klass match, riktigt bra jobbat och en stark första match, men tyvärr inte vinst. Elin gick C-klass och mötte tufft motstånd som älskade knän, tyvärr inte vinst för Elin heller. Och vår jätte Domingos i +91kgs klassen mötte en annan jätte som var ännu längre än Domingos, tyvärr bröts matchen då domarna tyckte att han inte skyddade huvudet tillräckligt. Så inte världens starkaste dag rent vinstmässigt för Combat – men alla fightades riktigt bra och hade lika gärna kunnat vinna. Alla matcher, inklusive de som vi inte ens kände några i och därför inte var partiska i dömdes väldigt konstigt. En match var enligt alla solklar vinst till röd ringhörna – men blå vann. Dessutom slutade i princip alla matcher 3-0 vilket också kändes konstigt för några utklassningar var det verkligen inte.

Camilla in action
Southside Battle 6 Lucia D-klass fight

Lite matchsnack
Southside Battle 6 Lucia matchsnack

Kul var det i alla fall att få se lite matcher och man blev ju lite pepp helt klart. Men fortfarande – vill nog ha in round house i min sparring först. Gaaah hopplösa höfter.

Efter att ha lekt taxichafför så åkte jag hem för mycket efterlängtat energiintag, lite rester av vaniljkvarg från tidigare i veckan fick bli det som räddade den värsta hungern. Sen blev det iväg och handla lite inför kvällens julgodisprojekt. Julstart – det är vad det känns som när man börjar ordna med julgodis, skinka och julknäckebröd. Tänkte precis som förra året ge bort lite julgodis i julklapp till de som jag inte köper presenter till. Det är en bra gåva som ändå visar att man lagt ner tid och tanke på det även om det inte är en dyr julklapp.

I affären inträffade två roliga grejer. För det första stötte jag på halva Combat gänget mellan hyllerna och Oscar undrade om det var sparring på Ica Maxi – ja man kunde ju fråga sig. De andra grejen var att jag stod och valde bland julskinkor där det fanns ekologisk julskinka för 79kr/kg som såg jättefin ut och jag hittade en på dryga två kilo och tyckte det var perfekt. Sen när jag betalade slutade kvittot på över 900 spänn och jag hade köpt lite specialgrejer och handlar nästan aldrig på det Ica:t så tänkte att det hade dragit iväg med de andra inköpen. Men när jag väl inspekterade kvittot när jag packade ner grejerna insåg jag varför det blivit så dyrt. Skinkan kostade över 400spänn! Nja alltså – nån måtta får det faktiskt vara.

Jag krånglar väldigt sällan i kassan men nu bad jag kassörskan kolla priset och det ”stämde” så jag måste ha läst fel någonstans. Så jag gick tillbaka med alla grejer till bilen och sen gick jag och ”lämnade tillbaka skinkan” inne på Ica och köpte en på Hemköp istället. 190kr för dryga 3 kilo kändes mer humant. Det var säkert en väldigt fin ekologisk skinka men alltså…nej…

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.