No Touch termometer och tävling

14 december, 2015

För ett tag sen var jag ju sådär äckligt förkyld, ni vet när man liksom inte orkar någonting och tror att man har feber. Men ni känner säkert också igen de där gångerna när man tror att man har feber, fast man egentligen bara är täppt i näsan och trött och hängig. Jag tycker det är en viss skillnad. Så klart ska man alltid vila och ta det lugnt när man är sjuk, men har man feber tycker jag definitivt att man ska hålla sig hemma från jobbet eller skolan. Mitt lilla problem här om månaden var ju just avsaknaden av en febertermometer – så jag visste inte om jag hade feber, bara att jag var riktigt seg.

Så efter att jag kvicknat till tänkte jag vara lite proaktiv och gick på jakt efter en febertermometer. Som de flesta andra gjorde jag lite research innan och konstaterade att Brauns No Touch + panntermometer verkade vara supersmidig. Att sitta med en vanlig termometer under armhålan i 10 minuter, eller ännu värre mäta temperaturen i rumpan är hopplöst. Jag tycker också att det kan vara klurigt att få det rätt med örontermometrarna eftersom man ska lyckas sätta in den i örat på rätt sätt för att få en korrekt mätning. Så No Touch-termometern som fungerar precis som det låter – ”utan vidrörning” lät som något helt i min smak. Man kan hålla termometern upp till 5cm från pannan och ändå få rätt temperatur uppmätt. Som så många andra projekt råkade däremot mitt proaktiva-inköp-av-termometerprojekt rinna ut i sanden och ingen termometer blev inhandlad.

Så det roliga var när jag fick ett erbjudande att samarbeta med Braun förra veckan gällande just No Touch termometern. Gärna – sa jag efter som jag redan var såld på konceptet.

Braun No touch + panntermometer

Första gången jag började fundera på just ”No Touch” teknologi för febertermometrar var faktiskt för flera år sedan. Jag var projektledare för Team Baldos på LTU och vi använde en termometer som baserar mätningarna på infrarött ljus för att mäta temperaturen på vår motor.  Man kan alltså mäta temperaturen på avstånd, utan att faktiskt placera termometern mot föremålet. Varför kan man inte göra det på människor – var min första tanke. Så tack Braun för att ni löste det! Äntligen en febertermometer baserat på infrarött ljus för människor!

Dessutom är det hela väldigt smidigt och tar 2 sekunder innan man vet febertemperaturen. Se mer här.

Simple enough No Touch

Nu är det ju inte så att jag måste ta tempen på Daniel när han sover och vara tyst och försiktig så att han inte vaknar. Men om han hade varit ett barn eller till och med en bäbis så hade jag säkerligen uppskattat den här termometern ännu mer. Kan tänka mig att man inte vill väcka ungarna för att ta tempen när de väl har somnat – am I right? Med No Touch termometern kan du ta febern på sovande barn utan att väcka dem, temperaturavläsningen är snabb och exakt, både i det beröringsfria- och i pannläget.

No Touch Termometer under sömn

Och vet ni vad? Jag har fått en Braun No touch + panntermometer NTF3000 att tävla ut här i bloggen! Så känner du som jag att du är trött på gamla ”snigeltermometrar” som aldrig blir klara med mätningarna – i så fall passa på att vara med i tävlingen!

För att vara med i tävlingen gör så här:

 1. Tänk ut ditt bästa tips som du tycker att man ska göra eller äta/dricka när man har feber för att kanske må lite bättre.
 2. Ta en bild på det du tänkte ut i punkt 1 och posta på Instagram med hashtaggarna: #notouch #braun #daysbyju och #hälsa
 3. Lämna en kommentar på det här inlägget med ditt tips från punkt 1 (glöm inte att fylla i din mailadress i fältet).
 4. Du är med och tävlar!

Vinnaren, med det bästa tipset, utses den 21 December och kontaktas via mail!

Lycka till och håll er friska till jul :)

I samarbete med Braun

0

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Handstående och vaniljfudge – Days By Ju 15 december, 2015 at 23:22

  […] Glöm inte tävlingen i förra inlägget! […]

 • Reply Ellinor haglander 17 december, 2015 at 20:34

  Fastade för ditt tips på fejjan och är med och tävlar med mitt tips om skinkmacka, julmust och choklad ? (var super dålig en vecka hade feber men ingen termometer!) Dessutom perfelt för min 4mån bebis och min fyra åring som inte vill ha nån termometer i rumpan!

  • Reply Julia 17 december, 2015 at 22:13

   Det lät som ett bra tips mot feber tycker jag! Lite jobbigt om man får det på sommaren bara! :)

 • Reply Mathilda Lindersson 20 december, 2015 at 20:57

  Bästa tipset när man har feber är att äta ett stort lass med glass och en massa kärlek från nära och kära.

 • Reply Micke 13 augusti, 2020 at 14:13

  Hej,
  Vi funderar också att köpa panntermometer, men vet inte vilket är bäst. Är ni nöjda med köpet?
  Mvh
  Micke

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.