Milen i Rinkebyskogen och The Witness

30 januari, 2016

Hej hopp! Idag har jag och hjärtat gått milen i Rinkebyskogen, som ligger utanför Rinkeby, men inte det Rinkeby som alla tänker på utan Rinkeby utanför Sollentuna. Vi var tvungna att passa på att ta oss ut när det var okej väder.

Vi kände också att det var dags för något nytt, så det fick bli det Rinkebyskogen. Däremot var det en besvikelse då vägen inte alls var så mysig som vi hoppats. Det gråa vädret som hade blivit efter att snön smält gjorde inte heller vägen roligare. Den var dessutom sjukt isig på flera ställen. Själva gångstigarna var riktigt bra, så med lite pump i lurarna och bara 10km att avverka med löpardojorna så är den nog helt okej. Ganska nära hemifrån och något annat. Men som ”fin promenad” var den helt klart överskattad. Massa sprängstenar överallt och väldigt raka omysiga vägar. Så som motionspår – tummen upp, som ”söndagspromenad” tummen ned.

Efter milen åkte vi hem och käkade en kulinarisk lördagsmiddag bestående av havregrynsgröt (med russin lördagen till ära!) hemgjort äppelmos och mjölk. Var faktiskt ganska gott efter att magen kurrat sig igenom milen. Jag gillar verkligen att jag lärt mig uppskatta promenader. Sa till Daniel när vi var ute och gick att jag verkligen tror att det är viktigt att ta sig tiden att gå en långpromenad på helgen, för att få den där friska luften som man aldrig får i veckorna och byta ut 8 timmar på en stol mot kanske 2 aktiva timmar i skogen. Även fast promenaden var i ganska tråkiga omgivningar och vi tröttnade efter en timme så är det ändå värt det då den där sista timmen som vi bara ”köttade” gör att jag finner ett lugn i kroppen för jag kan ändå inte göra något annat.

Sen blev det storhandling – två stora papperspåsar och två fulla plastpåsar och nu en totalt fylld frys och kyl som resultat. Daniel tycker verkligen inte om att gå i affären, men jag tycker liksom det är mysigt och gå och välja och tänka och läsa på innehållsförteckningar. Det får liksom ta sin stund, det gör inte så mycket. Nu är som sagt i alla fall frysen och kylen fylld för ännu en vecka och vi brukar nästan klara oss 2 veckor eller mer om vi bara stödhandlar lite kött, kvarg och några grönsaker på Ica Nära. Känns bra att ha det gjort!

Nu håller vi precis på att tanka The Witness, ett Puzzle spel till PS4:an som får bli kvällens nöje!

The Witness

Bild  lånad från Playstation Store
0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.